2014. 01. 08. 20:33

Újabb keresztgyalázás Budapesten

A XVIII. kerületiek megdöbbenve tapasztalták, hogy ismeretlenek megrongálták a Jobbik által az adventi időszak kezdetén felállított kettőskeresztet.

Mint a nemzeti párt helyi alapszervezete az esetre reagáló közleményében tudatta, a Jobbik keresztállítási missziója 2004-óta a karácsonyi vásárlási láz helyett, az ünnep valódi értékére kívánja felhívni a figyelmet.

Ennek, a magyarság számára nagy jelentőséggel bíró keresztnek a megrongálását a kerületi rendőrkapitánysággal szemben is meg merték tenni, hiszen biztosak lehettek benne, hogy tettükért nem kerülnek felelősségre vonásra – írják.

Hozzátették: „Milyen más lenne a helyzet, ha a rongálás egy menórát érintett volna! Az összes híradó, újság és internetes portál hivatalos rettegője szélsőséges fenyegetést vizionálna és azonnali felelősségre vonásért kiáltana. De ez most „csak” a magyarság és a kereszténység jelképeinek rongálása volt. Nem érdekli a médiát.”.

A közleményen kitértek arra is, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom XVIII. kerületi alapszervezete a támadás ellenére folytatja a keresztállítási missziót és hagyományainak megfelelően minden decemberben felhívja az emberek figyelmét az ünnep valódi értelmére.

alfahir.hu