2014. 12. 09. 11:13

Újabb világcég hagyja itt Budapestet

Újabb világcég zárja be magyarországi gyárát, több százak kerülhetnek utcára. A napi.hu írása szerint decemberben bezárja budapesti, kávépörküléssel, kávé- és teacsomagolással foglalkozó gyárát a Douwe Egberts Hungary Zrt. A bezárás 184 dolgozót érint. Az üzem eszközein online aukciókon adnak túl.

Az év végéig bezárja Douwe Egberts Hungary Zrt. budapesti gyárát. Átszervezésre hivatkoznak, a leépítés 184 dogozót érint. Az üzem kávépörköléssel, kávé- és teacsomagolással foglakozott. Nem csak hazai piacra, hanem exportra is termeltek.

A cég eszközparkját árverésen értékesítik. Az összesen 213 tételre lehet ajánlatot tenni, a teljes kikiáltási ár 82 ezer euró - tájékoztatott Kocsis Csaba, az árverést szervező társaság ügyvezetője. A tételek között számos raktározásban, logisztikában használatos eszköz van, például vontatható anyagszállító kocsik, konvejor pályák, illetve zsugorfóliázó, címkéző és palettázó berendezések. Salgó polcokból 25 tétel áll rendelkezésre, ezek iránt várhatóan nagy lesz az érdeklődés, már több licit érkezett rájuk. Az árverésen egy, a magasabb raktárakban nélkülözhetetlen elektromos targonca is keresi új tulajdonosát.

A Douwe Egberts Hungary Zrt. tavasszal azzal indokoltak az átszervezést az MTI-nek, hogy az anyavállalat DE Master Blenders 1753 európai szinten felülvizsgálta működését a fenntartható működés biztosítása érdekében, és harmonizálni kívánja az egyes szervezeti egységek működését.

Sokan kerülnek az utcára

A Douwe Egberts Hungary Zrt. ezzel megválik dolgozóinak többségétől. Jelenleg ugyanis a NAV adatai szerint 234 főt foglalkoztatnak. Most közüllük 182 fog az utcára kerülni, 162-en a most bezárt üzem dolgozói,  a többi 22 érintett különböző funkcióban dolgozik a cégnél.

A Douwe Egberts Hungary a magyarországi forróitalpiac egyik vezető szereplője, legismertebb márkái a Douwe Egberts Espresso, az Omnia, a Karaván és a Paloma kávé, valamint a Pickwick és a Sir Morton teacsalád.

A budapesti gyár bezárása után a cég Magyarországon kiskereskedelemért felelős központot fog fenntartani, amely értékesítési és marketing tevékenységet végez majd. Termékei a jövőben is elérhetők lesznek a magyar fogyasztók számára, de a jelek szerint azokat már nem Magyarországon fogják pörkölni, illetve csomagolni.

alfahir.hu