Újraosztják a miniszteri székeket

sJelentős változtatásokra nem kell számítani, de van, aki megy. Pintér 2 hét alatt ismét rendet tehet, már várjuk.

„Észre sem fogják venni, hogy ez már új kormány lesz” - nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján. A Népszabadság szerint a kormányfő megbeszéléseket tartott az érintett miniszterekkel, az eddig kiderült információk azonban némileg ellentmondásosak.

Amit biztosra mondanak, hogy Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter marad, a tárcától pedig nem vesznek el semmit, sőt, még a nemzetpolitikai államtitkárságot is hozzárakhatják. A lap szerint valószínűsíthető, hogy Doncsev András lesz Halász János helyett a kulturális államtitkár, utóbbi pedig Kósa Lajos helyére megy, és Debrecent fogja vezetni. Kósa közigazgatási államtitkár, vagy miniszter lehet.

A Népszabadság szerint Hoffmann Rózsa és Szócska Miklós távozása után az oktatási államtitkári posztra Hoppál Péter Fidesz-szóvivő, az egészségügyire Zombor Gábor az esélyes. Emellett Brüsszelbe szeretne visszatérni a KDNP-s Hölvényi György, így az egyházügyi államtitkárságra a szintén kereszténydemokrata Vejkey Imre aspirálhat, nem mozdítják el azonban Soltész Miklós szociális államtitkárt sem – írják.

Még 2 hét és tényleg rend lesz!

Pintér Sándor belügyminiszter szeretett volna távozni posztjáról, de maradnia kell, mint ahogy Varga Mihály is nemzetgazdasági miniszter marad. Olyan elképzelések is vannak, hogy Rogán Antal átveszi a miniszterelnökséget vezető államtitkári posztot Lázár Jánostól, aki ismét parlamenti frakcióvezető lesz, tehát helyet cserélnek.

A hagyományosan siralmas magyar diplomáciát Martonyi János helyett lehet, hogy Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár fogja vezetni. Navracsics Tibor emellett a legesélyesebb lehet az uniós biztosi posztra, de ez nem azt jelenti, hogy első helyen jelölik a választási listán. A lap szerint Hende Csaba honvédelmi és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is egyre biztosabb, hogy távozik a kormányból.

nol.hu – alfahir.hu