Ukránként a donyecki felkelők oldalán

A polgárháborúk logikája kívülállók számára borzasztóan nehezen követhető. Hogy mennyire nem fekete-fehér az a játszma, ami most Ukrajnában folyik, arra kiváló példa ez a videó.

A nyugati és a magyar médiában jó pár riportot láthattunk, olvashattunk már a különböző ukrán különítményekben szolgáló külföldi önkéntesekről. Többek közt azokról a Kijev oldalán harcoló olyan orosz nemzetiszocialistákról is, akik valamiért úgy érzik, közelebb állnak hozzájuk ukrán eszmetársaik, mint donyecki véreik.

A felkelőkről viszont csak annyit tudhatunk meg a fősodratú sajtóból, hogy támogatja őket az orosz reguláris hadsereg. Ezt persze Moszkva tagadja, de oroszországi önkéntesek átszivárgását elismerik. Arról viszont LifeNews riportjából értesülhetünk először, hogy akadnak olyan ukránok is, akik a donyeckiek mellett fognak fegyvert.

Van, aki kalandvágyból érkezik, van, aki hányatott életére keres megoldást, van, akit a Jobb Szektor ijesztett el. Ahány ember, annyiféle történet. Otthon árulónak, Donyeckben hősöknek tartják őket. Döntse el ön, melyik áll közelebb a valósághoz!

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss