Valaki egész Csehországot megtrollkodta

Bombariadó volt Csehországban több mint egy tucatnyi helyen kedd délelőtt, miután egy ismeretlen telefonáló elrejtett robbanókészüléket jelzett számos helyszínen. A rendőrség az összes helyszínt átkutatta, de bombát sehol sem találtak. A rendőrség később őrizetbe vett egy gyanúsítottat - közölte Markéta Janovská, a cseh országos rendőr-főkapitányság szóvivője.

Bár a rendőrség pontos számokat és helyszíneket nem hozott nyilvánosságra, önkormányzati jelentések szerint bombariadó volt egyebek között a prágai főpályaudvaron, a Mladá Boleslav-i pályaudvaron, a prágai, a pilseni, a pardubicei és a jícíni polgármesteri hivatalokban, néhány vasútállomáson, iskolában, vendéglőben.
    
A szokatlanul nagyszámú, és majdnem egy időben bejelentett bombariadó miatt több helyen leállt a vasúti közlekedés, a pályaudvarokat, vasútállomásokat, valamint az iskolák és a hivatalok épületeit kiürítették. Prágában a metróközlekedés is szünetelt egy ideig.
    
Janovská később közölte: a hatóságok őrizetbe vettek egy 41 éves gyanúsítottat a kelet-csehországi Hradec Královéban. Amennyiben vádat emelnek a gyanúsított ellen és elítélik, akár öt évig terjedő szabadságvesztés is várhat rá - tette hozzá. A gyanúsított indítékát egyelőre nem állapította meg a rendőrség, gyanítható, hogy lelki beteg.
    
A kora délutáni órákig nyilvánosságra került értesülések szerint az elrejtett bombákat nemcsak az érintett helyeken jelentette az ismeretlen, hanem több esetben a rendőrségnek is. Az első jelzéseket az elrejtett bombákról reggel kilenc óra körül kapták az érintettek, s az illető mintegy másfél órán át számos további bejelentést tett.

Forrás
MTI