Választási csalással szerezné vissza a Fidesz Ózdot?

Egyes információk szerint a Fidesz a cigányok szavazatainak megvásárlására készül Ózdon, a Jobbik ezért 150-200 választási megfigyelőt küld a településre - mondta el sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője.

Mint ismert, november 9-én új választást tartanak Ózdon. (Az előzményekről itt olvashat.)

A Jobbik olyan információk birtokába jutott, melyek szerint a Fidesz soha nem látott mértékű választási csalásokra készül, hogy ezúttal megnyerje az ózdi választást - mondta el Mirkóczki Ádám. A hírek szerint a Fidesz a cigányság szavazatainak tömeges megvásárlásával szeretné megszerezni a többséget.

Mirkóczki leszögezte: a nemzeti párt mindent megtesz annak érdekében, hogy megőrizze a választások tisztaságát. A Jobbik részéről most is olyan korrekt kampány zajlik, mint október 12-ét megelőzően.

A csalási kísérletek híre miatt a párt úgy döntött, hogy 150-200 választási megfigyelőt küld Ózdra november 9-én, akiket aktivistáik, szimpatizánsaik köréből verbuválnak. A megfigyelők minden törvénytelenséget dokumentálni fognak, és azonnal megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Mirkóczki hangsúlyozta: arra kérik az ózdiakat, hogy ne hagyják magukat megfélemlíteni, megzsarolni, megvásárolni; éljenek alkotmányos jogukkal, a szavazás adta lehetőséggel és döntsenek tiszta lelkiismerettel. A Jobbik önbizalommal telve várja megismételt választást, emellett pedig remélik, hogy az első, október 12-i választást követő csalások, és hamis bizonyítékok, valamint hamis tanúzások után - melyek miatt a választást meg kell ismételni - a magyar igazságszolgáltatásnak köszönhetően mindenki elnyeri a méltó büntetését.

alfahir.hu