"Vegyél el egy Lokált, és dobd a szelektívbe!" - mozgalom indult a Facebookon

Ennél pozitívabb kezdeményezés még nem született ma délután, az előbb találtam ki.

 
 
Ezekben a percekben indult egy mozgalom a Facebookon, mely cselekvésre ösztökéli a tudatos állampolgárokat, ráadásul több fontos területet is felkarol. Sajnos még csak 1-2 követője van, de ennek oka abban keresendő, hogy az előbb hoztam létre!
 
A felhívás elsősorban a budapestiekhez szól, de ha valaki veszi a fáradságot, vidékről a fővárosba utazva is csatlakozhat a kezdeményezéshez.
 
A lényeg kiderül a címből:
 
mikor reggelente dolgunkra igyekszünk, és az osztogatóember felénk nyújtja Habony Árpád ingyenes bulvárlapját, az eddigi gyakorlattól eltérően ne undorral arcunkon kerüljük ki az illetőt, hanem vegyünk magunkhoz egy (esetleg néhány, ki-ki vérmérséklettől függően) példányt az újságból, majd vigyük el a legközelebbi szelektív hulladékgyűjtőig, és akkurátusan helyezzük el a "Papír" feliratú tárolóba.
 
Az egész egy néhány perces folyamat, de nem is gondolnánk, mennyi mindent teszünk ezzel a világért!
 
Segítünk az újságosztogatóemberen, aki valószínűleg nem Puskás Akadémia-bérletes Mészáros Lőrinc-rajongó Fidelitas-tag, csak a munkáját végzi.
 
Ártatlan, információra éhes, ám csekély kritikai érzékkel bíró honfitársainkat megóvjuk attól, hogy a szórakoztatónak nevezett kormánypárti napilap tartalmát és irányvonalát magukévá tegyék.
 
A lap hirdetőit jelentős kár nem éri, hiszen a lakosság például annak ellenére is igénybe veszi majd az állami áramszolgáltató által nyújtott szolgáltatást, hogy nem találkozik a hirdetésével.
 
A szelektív hulladékgyűjtés révén a papírt újrahasznosítják majd, megint papír lesz belőle, amire sokkal minőségibb tartalom is kerülhet, például négyzetrács, amit a diákok alkalmazni tudnak a matematika tanulása során. Nem beszélve arról, hogy fákat mentünk meg a kivágástól anélkül, hogy Tóth Csaba szekusai kurvaanyáznának vagy megütnének minket.
 
Megkérdeztem Sarkadi-Illyés Csabát, az Alfahír környezetvédelemmel foglalkozó szakújságíróját is, hogy komoly jelentőséggel bír-e napjainkban a szelektív hulladékgyűjtés.
 
 
Őszintén remélem, hogy a kezdeményezéshez sokan csatlakoznak majd korra, nemzetiségre, vallásra, nemre, fajra való tekintet nélkül. Például egy 24 éves fehérorosz zsidó női ember, de mondom, teljesen mindegy. Hajrá!
 
Támogatási hajlandóságukat az oldal kedvelésével fejezhetik ki.
 
aaa