Vigyázzon, itt a nagymester és a lovagrendje!

Bemutatjuk az Új Hajnal Rendet, hazánk egy nem túl nagy sikerű, de annál érdekesebb "lovagrendjét", amelybe nem olyan könnyű bekerülni, főleg nem alacsony embereknek, ahol érdemes hinni az ufókban, lehet egymillióért tusrajzot árulni, ahol a magyar lobogó mondhatni elég primitív, így elég összeollózni néhány fantasy képregény illusztrációját, és aminek a nagymestere egyelőre még csak 2 db szavazatot kapott egy választáson, de a hatalomátvételig tudjuk, hogy rögös az út.

Hallott Ön az Új Hajnal Rendről? Nem? Nem csoda, de azért adjunk most nekik tizenöt perc hírnevet, így estére, mert rendkívül szórakoztatóak. A szervezet huszonéves "nagymestere", Scheer-Komjáthy Ádám állítólag egy „lovagrendet" kíván létrehozni, amihez maga köré is gyűjtött pár lázadozó tinédzsert, így néhány fővel már el is kezdtek munkálkodni egy szebb világ eljövetelén (fenti képünkön heten vannak, de nagyjából ez a létszám szokott lenni, balról-jobbra: Lakatos Zsolt, Bácsfalvi Gergő, Lágler Zsófia, Scheer-Komjáthy Ádám, Bernáth Réka, Vándor Boglárka, Implom Tamás).
 
Mielőtt erre rátérnénk, nézzük röviden a történetüket: eredetileg egy baráti társaságként alakultak, három fiú és a három fiú barátnője alkotta az első szupercsapatot (mert hogy nők is lehetnek ám lovagok, azaz lovaginák), mostanra azonban a "tanításaik" alapján leginkább szektaként lehetne őket jellemezni. Vagy mondjuk unatkozó fiatalok társaságának, akik lovagoknak hiszik magukat, és mindenféle jelmezt öltenek magukra, de így farsang után nem sokkal ne sértsük meg az álarcosokat. Nem is lenne ezzel az egésszel egyébként baj, ha ahogy a mondás tartja, otthon, a négy fal között csinálnák, de ők szívesen szerepelnek itt-ott, nyilatkoznak országos hírportáloknak (érdemes rájuk keresni, igazi gyöngyszemeket lehet találni). 
 
A keresztény egyházat egyébként nem fogadják el (lásd a lenti képet), helyette egy tagjuk elmondása szerint az ufókban hisznek, és a földönkívüliek jöttét várják (erre később visszatérünk), miközben a nemzeti lobogónál szerintük csak a vörös proletár zászló a primitívebb. Na, ez már azért mégis meredek, pedig a java még csak most jön! 
 
 
A "nagymester" Scheer-Komjáthy Ádám 2013-ban Maglóca polgármestereként is elindult az „Új Hajnal Rend” színeiben (végül csak 2 db szavazatot kapott, miután magára nem szavazhatott...), és az erről szóló tudósításban egy olyan oktatási intézmény hallgatójának adta ki magát, amelyik ezután felajánlotta neki, hogy ha már úgyis nagymester, akkor nem érdemes továbbtanulni, döntsön, hogy tanul vagy már a mindentudás birtokában van. Ő az utóbbi mellett dönt, így elhagyta az intézményt, annak nem túl nagy bánatára. Volt egyébként egy független országgyűlési képviselő asszisztense is, aki azonban elmondta, hogy "megbízhatatlanság miatt" vált meg tőle, később pedig feltűnt a Magyar Hajnal nevű bizniszpárt oldalán is, de ez már annyira az alja a haza politikai életnek, hogy nem is érdemes karaktert pazarolni rá. 

Várjuk a földönkívülieket!

A "renddel" korábban kapcsolatban álló több személy is megrökönyödve mesélte nekünk, hogy Scheerék a földönkívüliek jöttét várják, ez a titkos tanításuk lényege. Ez persze nincsen kiírva a honlapjukra, csak utalás arra, hogy tanításaik nem férhetőek hozzá: „(a csatlakozás) kritériumai a maximális diszkréció, és belső információink, szokásaink, terveink kiadásának mellőzése még a közeli barátoknak vagy hozzátartozóknak sem! (…) Belső filozófiánk, tanaink csak korlátozott szinten állhatnak a rendelkezésére. Amit nyújtani tudunk (…), exkluzív metafizikai előadásaink és írott anyagaink.”
"A földönkívüli jelenségek léte nem hit dolga. Vannak. Ha ennek kimondásával pedig lejáratom magam valaki előtt, az nem engem minősít."
 - ezt egy vele készült, végül a túlzott nevetségessége miatt nem megjelent, de szerkesztőségünknek eljuttatott interjúban nyilatkozta.
 
Egy informátorunk fültanúja volt, amikor egy gyűlésen azzal foglalkoztak, hogy egy Pilisben látott jelenség hányadik típusú találkozásnak feleltethető meg, majd miután nagyon komolyan eldöntötték, hogy egyértelműen ufókat láttak, utána azt beszélték meg, hogy az EFOTT-ra, vagy a Hegyalja Fesztiválra mennek-e bulizni. Találkozott valamelyiken valaki velük? Hányadik típusú találkozás volt?

A primitív magyar lobogó

Ha már magyar fiatalokról van szó, nézzük, mit írnak egy már eltávolított leírásban a honlapjukon a magyar zászlóról:
 
 
Jól olvasták:
"Ennél primitívebb már csak a sima vörös proletár zászló lehet. (...) A piros-fehér-zöld színeket használni mindenhol: felesleges, és szükségtelen".

Az Új Hajnal Rend zászlaja egyébként nem is nagyon hajaz a magyar lobogóra, helyette olyan, mintha a PC-játékok őskorában alkotta volna meg egy kezdő kalandjátékos. A szimbolikája a teljes káoszt idézi. A lefele fordított háromszög nem éppen pozitív képet sugall, a fa és más motívumok pedig egyértelműen a fantasy regények túlzott olvasgatásából ragadhattak rájuk. 

Mértéktartás!

Alább egy útmutató, hogy hogyan lehet valaki "novícius". A mértéktartó életivtel bizony elvárás, a hedonista életmód kizáró ok (erről majd a cikkünk végén látható lesz egy videó is). Sajnos, ha valaki nő és nincs 160 centi, akkor jobb, ha nem is próbálkozik, a férfiak pedig 170 alatt felejtsék el a lovagoskodást. Persze, nem eszik olyan forrón, ha valaki mégis megfelel, akkor lehet kivételt tenni, és akkor máris lehet közéleti tevékenységbe kezdeni, ahol a "legjobb arcát mutathatja a világnak".
 

Energia lenyomat

Egy korábbi pártoló tagjuk betekintést adott a "titkos tanokba" is, íme egy jegyzet az egyik előadásról, amelyet főként a nagymester szokott tartani a követőinek. Ha valaki energiákat hagyna hátra, esetleg lenyomatot szeretne itthagyni a világban, akkor ezt nem árt elolvasnia!
 
 

Egymillióért a hülyének is megéri

Majdnem elfelejtettük megemlíteni a nagymester első tusrajzát is, ami szerkesztőségünk egyöntetű véleménye szerint egy földönkívülit ábrázol, bár a leírás szerint a képen
Progenitor látható, az őseredeti lény!
Ha valaki szeretne a tudata legmélyére hatolni a képpel, vagy vágyat szeretne ébreszteni, akkor nem is kell nagyon a zsebbe nyúlnia, elég egy forint híján egymillió forintot kicsengetni, bár a hirdetés szerint "jelentősen áron alul nem eladó", így talán már potom 900.000-ért is biztosan elvihető. Ha még nem csapott le rá valaki.
 
 
Amúgy volt rendtagok arról is beszámoltak, hogy a „nagymester” játékpénzekkel, úgynevezett „domíniummal” jutalmazza a tagságot különböző tetteikért. Ha átveszik a hatalmat - jelentették ki -, akkor ez lesz a hivatalos fizetőeszköz is, így hogy mit csinál az egymillió rongyos forinttal, nem tudni. 
 
Ahogy láthattuk, ha valaki szívesen csatlakozna a lovagrendhez, nem kell rögtön absztinenciát fogadnia, a duhaj életmód mégsem kizáró ok, erről tanúskodik az alábbi videó is egy igazán jól sikerült szilveszteri mulatságról: