2014. 03. 08. 21:02

Visszamehet a McLarenhez Hamilton?

A McLaren Group ügyvezetője, Ron Dennis úgy véli, amint a wokingi gárda olyan eredményes lesz, mint fénykorában, Lewis Hamilton ismét a csapat versenyzője lehet majd.

A brit pilóta 2007-ben a patinás angol istálló színeiben debütált a Forma-1-ben, majd egy esztendővel később már bajnoki címet ünnepelhetett. A 2012-es idény végén azonban úgy döntött, új kihívások után néz, és a Mercedes gyári csapatánál folytatja pályafutását.

A bejelentésre néhány nappal a 2012-es Szingapúri Nagydíj után került sor, ahol Hamilton az élen autózott, egészen addig, amíg egy műszaki hiba miatt kénytelen volt feladni a futamot.

„Szerintem a pénz is szerepet játszott ebben, de nem az volt a döntő tényező” – mondta Ron Dennis a Sky Sports Newsnak.

„A tény az, hogy talán ideje volt tovább állnia – pontosan tudom, hogy mi volt a fordulópont számára. Ismerem Lewis karakterét, rendkívül csalódott volt, hogy nem nyerte meg a Szingapúri Nagydíjat. Különös módon nem egy, a McLaren által gyártott komponens hibásodott meg az autóban, ami miatt végül kénytelen volt kiállni, de sebezhető volt, a legjobb időpontban kapott egy ajánlatot, és úgy döntött, dobbant.”

„De ki tudja? Ha majd ismét olyan sikeresek leszünk, mint a múltban – és biztosíthatom önöket, ez inkább valósul meg előbb, mint utóbb –, akkor ő lehet az egyik versenyző, aki vonzónak találhatja csapatunkat, ráadásul jobb pilóta is lesz, hiszen megtapasztalta, milyen is az élet egy másik alakulatnál.”

f1vilag.hu - alfahir.hu