2014. 04. 30. 15:54

Vitézy nem hibázhat akkorát, hogy elzavarják

Legalábbis a Jobbik szerint számtalan oka lett volna Tarlós Istvánnak és a Fidesznek leváltania őt, de erre még akkor sem hajlandók, ha a Jobbik javaslatot nyújt be róla.

A Jobbik a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésnapján ismét beterjesztett egy javaslatot, ami Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetőjének leváltását célozta meg. Ezt azonban a fideszes városvezetés, Tarlós István főpolgármester támogatásával nem fogadta el. Korábban már több alkalommal is próbálkoztak ezzel a nemzeti ellenzék képviselői, de a 28 éves, magát komoly szakembernek tartó Vitézy rendre védelmet kapott.

s

Tarlós és Vitézy – a tánc vége mindig ugyan az

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője és budapesti elnöke szerda délutáni sajtótájékoztatóján kijelentette: pártja elfogadhatatlannak tartja, hogy miközben a főváros vezetése a mai napig nem tudott úrrá lenni a tömegközlekedés alacsony színvonalán és az anyagi problémákon, addig Tarlós István „ölbe tett kézzel tűri” Vitézy Dávid „adóforintokat is felőrlő ámokfutását és sorozatos hibáit”. A BKK-vezérigazgató alkalmatlanságának példájaként a képviselő olyan közbeszerzésekről beszélt, melyek formailag szabálytalanok voltak, hozzátéve, hogy bár közbeszerzési döntőbizottság többször elmarasztalta a BKK-t, ez sem volt elég a vezető leváltására.

Az elmúlt három évben Vitézy Dávid főszerepet játszott abban, hogy tönkretegyék Budapest közlekedését – jelentette ki Szilágyi. A jobbikos képviselő szerint a forgalmi lámpákat is "szándékosan úgy hangolták át", hogy dugókat okozzanak, és a főutak "szándékos leterhelésével" akarják az autósokat rávenni az alacsony színvonalú tömegközlekedés használatára.

A Jobbik ezzel szemben a BKV fejlesztésén túl ingyenes és őrzött P+R parkolókat hozna létre a fővárosban, a dugók elkerülése érdekében összehangoltan végeztetnék az útfelújításokat, terveik szerint pedig a tömegközlekedési jegyek és bérletek árait áfacsökkentéssel érnék el. Szilágyi György úgy fogalmazott: a kormány „fejőstehénnek” nézi az autósokat, hiszen Európa a legmagasabb áfáját veti ki rájuk, megemelték a regisztrációs adót, és a legkülönbözőbb büntetésekkel sújtják az autós társadalmat.

A jobbikos képviselő úgy véli hiába várták az emberek 2010-ben a Demszky-éra végét, az látszik, hogy minden ugyanúgy folyik tovább, mint korábban.

Ebben az országban, így a fővárosban is akkor lesz elszámoltatás és rend, a törvények akkor lesznek maximálisan betartva, ha a Jobbik fog irányítani - szögezte le Szilágyi György.


alfahir.hu