2013. 11. 19. 19:06

Vona Gábor: Közmunkára jelentkezem!

Vona Gábor Gyöngyöspatán jelentkezett közmunkára. A Jobbik elnöke nyolc órás műszakot húzott le egy épülő tanyán. Beszámolóját a Facebook oldalán is megjelentette, amelyet most az Alfahíren változtatás nélkül elolvashat:

Ma "álruhás országjárásom" második állomása következett. Gyöngyöspatán jelentkeztem közmunkára. Lehúztam a brigáddal egy nyolc órás műszakot az épülő tanyán, ahol a város közintézményeinek ellátását fogják biztosítani, illetve biztosítjàk már most is. Amit ott megtermelnek, azt eszi az óvodás, az iskolás, a jegyző és a polgármester is.

vona4

A felszolgálói munka után ez egy más világ volt, de szintén nagyon hasznos. A brigád tagjai között voltak cigány és magyar etnikumú állampolgárok, de ebből semmilyen probléma nem származott, mert mindenki szorgalmasan dolgozott. Ahogy polgármester úr elmondta, itt azok maradtak, akik megbecsülik a munkát.

vona

A nap során bálát pakoltunk egész délelőtt, ami nem könnyű munka, átcsúsztunk a délutánba, mire befejeztük. A takarítás után még öt szilva és két barackfa elültetése is belefért a munkaidőbe. Tegnap Csornán vadkörte pálinkát kaptam a fórumom után, amit most a közmunkásokkal közösen ittuk meg a nap végén.

vona6

Ezután egy rövid tárgyalás következett Gyöngyös és Gyöngyöspata városok polgármestereivel, valamint Gyöngyössolymos szakmai képviselőjével a közmunkaprogram tapasztalatairól.

Ez sem volt hiábavaló nap. Pénteken újra feltűnök valahol, valamilyen szakmában. Ja, és 47 ezer forintból nem lehet megélni...

vona7

További fényképeket Vona Gábor álruhás országjárásáról a Jobbik elnökének Facebook oldalán láthat.

 

Vona Gábor Facebook-oldalaalfahir.hu