Vona és a magyarok győztek Londonban

Vasárnap Vona Gábor, a Jobbik elnöke az Angliában élő magyaroknak tartott előadást, felheccelt antifasiszták a fórum megzavarására készültek. Az eseményen jelen volt londoni tudósítónk is, alább olvashatják percről percre az eseményeket!

(Hétfő, 7:30)

Londoni olvasónktól kaptuk az információt, miszerint Vona Gábor előadása után mintegy harminc ellentüntető támadt rá öt miskolci és egy monori jobbikosra az egyik metrókijáratnál, miután hosszú percekig nácizták, fasisztázták őket. A szóbeli provokációra nem reagáló magyarokat az egymást is hergelő tüntetők ütötték, rúgták még akkor is, amikor a jobbikosok már a földre kerültek. A támadás után az egyik miskolci hazafit sérülései miatt kórházba kellett szállítani.

Vége – Vona és a magyarok győztek

Akárhogy próbálták ellehetetleníteni, megzavarni Vona Gábor találkozóját a londoni magyarokkal, kudarcot vallottak a szélsőbaloldali és antifasiszta tüntetők. A Jobbik elnöke végül a Hyde Parkban megtarthatta fórumát a londoni magyaroknak, akik megköszönték a pártelnök szavait és megtapsolták. Vona nem csak beszédet mondott, de a londoni magyarok minden kérdésére is válaszolt. A Hyde Parkban tartott fórum a Himnusz közös eléneklésével ért véget.

vege

vege2

MTI tudósítás - A Jobbik programja: megélhetés, rend és elszámoltatás

Vona Gábor a Hyde Parkban tartott gyűlésen kijelentette, ha a megélhetés, a rend és az elszámoltatás alapelvei mentén megfogalmazott Jobbik-program kormányprogramként megvalósul, akkor a most Nagy-Britanniában élő magyaroknak is lesz munkájuk otthon. A Jobbik elnöke elmondta azt is, hogy a párt semmiféle olyan törvénytervezetet nem nyújtott be és ezután sem fog benyújtani, amely származásuk alapján tenne különbséget emberek között.

vona3

MTI Fotó: Kollányi Péter

Élesen bírálta a választási törvény azon elemét, amely nem teszi lehetővé a külföldön élő és dolgozó magyarok számára a postai szavazást az országgyűlési választásokon. Szavai szerint ennek az az oka, hogy "a Fidesz és az MSZP is fél" attól, hogy a külföldön élő magyarok nem rájuk, hanem a Jobbikra akarnak szavazni.

forum6

A pártelnök bejelentette azt is, hogy a Jobbik népszavazásra bocsátaná Magyarország EU-tagságának ügyét. Kijelentette: Magyarország "az Európai Unió nettó ráfizető tagja".

forum5

16:50 - Magyarország valódi rejtett erőforrásai

Vona Gábor kijelentette, hogy a külföldre kényszerült magyarság Magyarország valódi, rejtett erőforrása. Olyan gazdasági helyzetet kell teremteni, hogy ne kelljen külföldön rabszolgaként dolgozniuk. Azt is elmondta, hogy Magyarországnak nem csupán a kulturális kapcsolatokat kell ápolnia, hanem gazdasági struktúrát kell teremtenie a külföldi magyarság számára. Megígérte, hogy ha a Jobbik választást nyer, akkor kormányzó pártként ezen célok mentén fognak dolgozni.

forum2

forum

16:36 - Magyar és székely zászlók lobognak

Vona Gábor megtartotta beszédét a londoni Hyde Parkban kb. 200-250 külföldön élő magyar előtt. A rendőrség teljes védelmet nyújt a magyaroknak és nem engedik közel a néhány tucatnyira csökkent ellentüntetők táborát, akik időnként bekiabálnak ("Náci söperdék!", "Szégyen hoztok Magyrországra!"). Tudósítónk szerint nem jött össze antifaiszták provokációja és a rendőrség is korrekten végzi a munkáját. Jelenleg a londoni magyarok kérdezhetnek a Jobbik elnökétől és a halálbüntetés témájáról értekeznek.

forum

forum1

16:14 - Már a Hyde Parkban van Vona Gábor!

Lobog a magyar zászló és megérkezett Vona Gábor is a Speakers' Cornerhez. A fotót olvasónknak köszönhetjük! Láthatóan nem viselte meg és egyáltalán nem rettentette el a Jobbik elnökét, hogy megtévesztett tüntetők és antifaiszták próbálták/próbálják megzavarni találkozóját a londoni magyarokkal.

vona

Olvasónk küldte a londoni metróból készült fotót:

metro

15:33 - Nem az eredeti helyszínen lesz megtartva a fórum

Tudósítónk jelentette, hogy nem az eredeti helyszínen lesz megtartva a fórum, mivel a tulajdonos visszavonta az engedélyt. Helyette a londoni Hyde Park északkeleti felében lévő Speakers' Corner-nél (Szónokok Sarka) gyülekeznek a magyarok és odatart Vona Gábor, a Jobbik elnöke is. Úgy tudjuk, hogy a magyarokat azért nem engedték feljönni a metrómegállóból, mert a rendőrség nem tudja grantálni a biztonságukat. Közben helyszíni tudósítónkat és a N1tv munkatársait antifasiszták vették körbe, akik megpróbálták őket provokálni.

15:07 - Lehet, hogy máshol kell majd megtartani a fórumot?

A legfrissebb információink szerint a érkező magyarok rendőri utasításra egyelőre a metró állomás belsejében várakoznak, közben több rendőri rohamkocsi is érkezett. Azt beszélik, más helyszínen kell megtartani a rendezvényt. Tudósítónk megpróbál információt szerezni egy hivatalos szervtől.

15:00 - Nem a Jobbik, hanem Izrael ellen tüntnek a zsidók

Váratlan fordulat: megjelentek az antocionista zsidók. Az antifasiszták által elfoglalt sarokkal szemben zsidók tüntetnek, de nem a Jobbik, hanem a cionizmus ellen. A mozgalom tagjai elítélik Izrael államot, amelynek léte ellentétes Isten rendelésével.

14:56 - El is fáradtak az antifasiszták

Néhány antifasiszta belefáradt a tüntetésbe és a földre dobta tábláját. A kitartó többség most a sarkon sorakozott fel, valamire készülnek.

14:44 - Még nem tudni, engedélyezik-e a fórumot

Az Alfahír helyszínen lévő tudósítója egymásnak ellentmondó híreket hallott arról, hogy a rendőrség engedélyezi-e a helyszín megnyitását, amely a Jobbik lakossági fórumaként szolgálna. Közben az eső is kitartóan esik, a tüntetők montonon skandálnak.

Kevesen, de hangosak

14:30 - Húsdarálóban aprítanák fel a fasisztákat

"Munkát és otthont, ne rasszizmust!" - hirdetik a táblán a tüntetők. Egy transzparens szerint húsdarálóban aprítanák fel a fasisztákat. A tüntetők között vannak magyarul beszélők is, hamarosan megpróbáljuk kideríteni, mi a véleményük.

14:15 - Alig száz ellentüntető gyűlt össze

A balliberális média hecckampánya ellenére csak mintegy százfőnyi ellentüntető gyűlt össze a Holborn metróállomásnál. Egy megafonnal felszerelt hangadó hergeli őket. „6 millió halott! Auschwitz! Menj haza Jobbik! A járókelők láthatóan nem értik miről van szó.

Tudatlanságot tetteve megkérdeztünk egy angol fiatalt a nézelődök közül, hogy tudja-e miről van szó, mi ellen tüntetnek. Azt mondta, van egy fasiszta párt Magyarországon, akik most idejöttek vonulni, Jobbiknak hívják, és antiszemiták, rasszisták, valamint iszlamofóbok.

12:56 - A pontos helyszín még nem nyilvános

A rendezvény pontos helyszínét a szervezők biztonsági okokból továbbra sem hozták nyilvánosságra. Az érkezőket a metró feljárónál magyar zászlót tartó fiatalok fogják fogadni, és ők igazítják útba az érdeklődőket.

Az Egyesült Királyságban élő magyarok összefogására a Jobbik hivatalos Facebook oldalt hozott létre, amely (csak) külföldről ide kattintva érhető el: https://www.facebook.com/jobbik.anglia

11:51 - Egyelőre minden csendes

Az alfahir.hu Információi szerint a rendőrség még nem döntötte el milyen erőkkel vonul fel, ezt a tüntetők létszámától teszik függővé. A magukat antifasisztáknak nevező szélsőségesek helyi idő szerint déltől (magyar idő szerint délután egytől) gyülekeznek.

Előzmények

Vona Gábor, a Jobbik elnöke meghívást kapott egy londoni magyar fiatalokból álló közösségtől, hogy tartson előadást pártja választási programjáról.

A bejelentést követően nem sokkal egy londoni képviselő a szigetországi zsidóság érzékenységére hivatkozva azt kérte, hogy a belügyminiszter akadályozza meg Vona londoni fórumát, illetve azt szerette volna elérni, hogy a Jobbik elnökét be se engedjék a szigetországba. Ez a próbálokozás azonban kudarcot vallott.

A szélsőliberális média, élén a közismerten teljesen hiteltelen Independent nevű újsággal közben azt hazudta, hogy Vona a görög Arany Hajnallal akar találkozni. Ezt azóta határozottan cáfolta a Jobbik elnöke. Természetesen az Independentet mindez nem érdekelte. A szélsőliberális brit lap cikke bizonyára Budapesten született, valamelyik „mértékadó” hazai újságíró tollából.

A hisztériakeltést odáig jutott, hogy napokig ez volt az egyik legfontosabb téma az angol sajtóban. A britek nagyon szerencsés emberek lehetnek, ha a Jobbik elnökének londoni lakossági fóruma a legnagyobb problémájuk.

Természetesen az antifasiszták is rácsaptak a témára. Egy, a bevándorló feketékből álló csoport azt ígéri, hogy minden eszközzel meg fogja akadályozni a Jobbik elnökének fórumát. A liberális média által feltüzelt csőcselék a részvevő magyarok levadászására készül.

A „magyar” külügyminisztérium nem foglakozik az üggyel, őket láthatóan nem érdekli különösebben a kint élő honfitársaink sorsa. Ezzel szemben a Londonban élő lengyel közösség jelezte, hogy kiállnak a magyarok mellett, és ha kell erővel is megvédik őket.

Az antifasisztáknál a magyarok verése azért belefér, lényeg, hogy legyen balhé

A lakossági fórum magyar idő szerint 15:00-kor kezdődik. 

alfahir.hu