Vona Gábor nem bújik a sarokba a kampány elől

aVona Gábor örömmel részt vesz a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén - közölte a nemzeti párt szombat reggel. Nincs mit takargatniuk, az egész Kovács Béla-ügyet a kampány részeként kezelik.

„Mesterházy Attilával, Gyurcsány Ferenccel és az elmúlt 24 év más jobb- és baloldali politikusaival ellentétben örömmel veszek részt a Nemzetbiztonsági Bizottság hétfői ülésén. Ugyanis sem nekem, sem a Jobbiknak semmiféle takargatnivalója nincs, így készséggel állunk bármiféle vizsgálat elé, ahogy eddig is tettük minden esetben.” – írta szombat reggel megjelent közleményében Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

A pártvezető hozzáfűzte, hogy a Jobbik elleni támadás után látható, az EP-választás az MSZP és a Fidesz „nagykoalíciójának”, valamint a nemzeti pártnak harca lesz. „Személyes és őszinte együttműködésünkkel nem csupán az ügyben való érintetlenségünket fogjuk bizonyítani, hanem fel fogjuk hívni Magyarország figyelmét arra is, hogy a május 25-i választás az euroatlanti érdekeket feltétel nélkül kiszolgáló Fidesz–MSZP nagykoalíciója és a magyar érdekekért bárkivel szemben kiálló Jobbik küzdelme lesz” – írta Vona Gábor.

A Fidesz pénteken kezdeményezte, hogy az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága jövő hét hétfőn hallgassa meg Vona Gábort, mint pártelnököt. Zsigó Róbert, a kormánypárt szóvivője erről szóló sajtótájékoztatóján kijelentette: arra várnak választ, hogy „vannak-e még Kovács Bélák” a pártban, és mekkora a befolyásuk.

A kormánypárt kezdeményezése után a Jobbik rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, melyen Mirkóczki Ádám szóvivő értetlenségének adott hangot amiatt, hogy Kovács Béla bizottsági meghallgatása helyett már inkább Vona Gáborra kíváncsiak. A Jobbik álláspontja szerint azután, hogy „az ENSZ BT-t, a NATO-csúcsot, a zsidó világkongresszust, mindent össze akartak hívni", most viszont már inkább a pártelnököt hallgatnák meg, a Fidesz bebizonyította, hogy nincs szó semmilyen kémügyről vagy nemzetbiztonsági kockázatról, csupán egy „aljas politikai támadás” zajlik, ami az EP-kampány része.

A szóvivő kijelentette: A Jobbikot soha, semmilyen mértékben nem támogatta más ország, vagy külföldi szervezet, és ezt alátámasztják az Állami Számvevőszék vizsgálatai is. A nemzeti párt Kovács Béla meghallgatása esetén is nyilvánosságot kért, ahogy Vona Gábor is probléma nélkül elfogadta a bizottsági „meghívót”.

alfahir.hu