Vona Gábor: történelmi győzelem az ózdi

kettenTörténelminek értékelte Janiczak Dávid, Ózd új polgármesterének győzelmét az önkormányzati választáson Vona Gábor, a Jobbik elnöke kedden sajtótájékoztatón.

Ez ma Magyarországon a legnagyobb város, ahol jobbikos vezetés szerzett mandátumot, és győzött egy nagyon nehéz terepen - fogalmazott a pártvezető, hozzátéve, sokan mondták eddig a Jobbikról, hogy fontos programpontjai, javaslatai vannak, de igazán nem tud győzni. Most Ózdon ez mégis bebizonyosodott - jelentette ki.

Mint mondta, a többségében pozitív kampányukra nem mindig pozitív kampány volt a válasz, de az ózdiak örülnek, és változást akarnak. Szerinte Janiczak Dávid munkája nemcsak Ózdra van kihatással, hanem az egész országra.

Ózd súlyos problémái előrevetítik Magyarország jövőjét - értékelte Vona Gábor. Úgy fogalmazott, vannak olyan települések, amelyek még nem találkoztak hasonló gondokkal, de azt javasolja, "vigyázó szemeiket Ózdra vessék, ugyanis a jobbikos polgármester sikere az egész ország sikere lehet". A pártelnök együttműködésre ösztönözte a helyi képviselőket.

Megjegyezte, a 27 éves Janiczak Dávid fiatal korára többször tettek megjegyzést, de véleménye szerint ez a város közéletében "friss levegőt jelent majd".

Janiczak Dávid a sajtótájékoztatón úgy értékelte, az ózdi változás azt jelenti, a város lakói nem voltak megelégedve a korábbi fideszes városvezetéssel. Ugyanakkor a képviselőtestületben fideszes többség maradt - folytatta, megjegyezve: a képviselők között van olyan fideszes városatya, akit a Jobbik akár alpolgármesterként is el tudna képzelni. Mindenképpen az együttműködés a cél a település érdekében – hangoztatta Janiczak Dávid.

Azt ígérte, hogy fél-egy éven belül pozitívan változik majd Ózd közbiztonsága. Kitért arra is, hogy a választáson a szavazatok között mindösszesen 66 voks lett a különbség közte és a Fidesz-KDNP jelöltje – a korábbi polgármester – Fürjes Pál között. Lehet, hogy újraszámoltatják a szavazatokat, de ez technikai szempontból már nagy változást nem okoz – jegyezte meg.

 

MTI – alfahir.hu