Rezsicsökkentés helyett rezsinövelés: Orbán átver minket a gázárral

Rezsicsökkentés helyett rezsinövelés: Orbán átver minket a gázárral

Fideszes rezsikamu: a világpiaci gázár alacsonyabb, mint a magyarországi átlagár. Mutatjuk, hogyan ver át minden magyar családot Orbán Viktor és kormánya a rezsicsökkentésnek nevezett hazugsággal.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Orbán Viktor és kormánya pofátlanul átveri a magyar embereket. Valójában már az állami beszerzési ár ötszörösébe kerül a lakossági piaci gázár. Tehát az, amennyiért a “rezsicsökkentett” árból kieső magyar családok veszik a gázt.

Ilyen a rezsiemelés

De már nem csak az olcsóbb, amennyiért az állam beszerzi a gázt. A világpiaci gázár is már alacsonyabb, mint a magyarországi átlagár.

A 24.hu írta meg, hogy megawattóránként 31-34 eurós szintre csökkent az elmúlt hetekben a gáz jegyzési ára az Európában irányadó holland gáztőzsdén.

Ez átváltva 110–120 forintos köbméterenkénti árnak felel meg. Vagyis mára a piaci gázár alig nagyobb, mint az úgynevezett rezsicsökkentett 102 forintos hazai ár, és töredéke a 767 forintos „lakossági piaci árnak”, amit a támogatott keret fölött fogyasztók fizetnek.

Röviden: Míg a magyar családok jelentős része 767 forintot fizet köbméterenként a gázért, addig a világpiaci ár mindössze 110 forint/köbméter.

De az átlagos magyar gázárnál is olcsóbb a világpiaci ár. A világpiaci ár nem haladja meg a 120 forintot. A KSH adatai szerint viszont márciusban 161 forint volt az átlagos magyarországi köbméterenkénti gázár. Tehát átlagosan is többet fizetnek a magyar emberek a világpiaci árnál.

Orbánék azt hazudják, rezsicsökkentés van, de valójában rajtunk nyerészkednek!

(Fotó: Pixabay)