Pitbullokkal tépette szét ellenfele kisfiát a diktátor?

Jammeh december elején maradt alul Agama Barrow-val szemben a 22 éve először kiírt demokratikus választásokon. Lányos zavarában első körben elismerte a vereséget, ám egy hétnyi elmélkedés után visszanyerte nyugalmát, és természetesen nem hajlandó távozni. A hadsereg annak rendje, s módja szerint megszállta a nagyobb városok stratégiai pontjait, betiltották a kormánykritikus médiát, az ellenzék külföldre menekült - ahogy egy rendes államcsínynél szokás.

A dolgokat az billentette ki szokásos kerékvágásukból, hogy az Afrikai Unió és a környező országok viszont elismerték a választások eredményét, sőt csütörtökön

katonai akciót indítottak

Jammeh elmozdítására. A hadműveletek ma hajnal óta állnak, várva, hogy a diktátor ráébred arra, hogy aprócska országának alig kétezres haderejével aligha képes ellenállni a szomszédos államok hétezres intervenciós seregével.

A pattanásig feszült helyzetet tegnap tovább tüzelte, hogy az ellenzéki vezető, Barrow

nyolc éves gyermekét pitbullok tépték szét.

Az ellenzéki vezető tavaly év végén elhagyta az országot, családját azonban otthon bujtatta el. A hivatalos verzió szerint baleset történt, a kis Habibot az őt rejtegető család kutyái marták halálra.  A közvélemény egy jelentős része azonban a gyűlölt zsarnokot sejti a tragédia mögött, s azt állítják, Jammeh utolsó bosszújaként meggyilkoltatta riválisa gyermekét. A diktátor múltját tekintve nem lenne példa nélküli az eset: ellenzéki vádak szerint egy alkalommal krokodilokkal falatta fel megölt ellenséginek testét.

A kisfiú napokban esedékes temetése jó eséllyel komoly ellenzéki megmozdulássá válhat, ahol nehéz lesz elkerülni, hogy az elkeseredett tiltakozás erőszakba torkolljon.