Csak most sikerült fegyverszakértőt kirendelni a bőnyi gyilkosság ügyében

Mint ismert, egy máig tisztázatlan rendőri akció közben meghalt egy rendőr. Bár az első jelentések szerint egyértelműnek tűnt, hogy a halálos lövést a rendőri akció célpontja, a Magyar Nemzeti Arcvonal egykori alapítója, Győrkös István adta le.
 
Győrkös az eljárás során végig tagadta, hogy ő lőtt volna a rendőrre, az ő állítása szerint a fegyvere csak akkor sült el, amikor egy őt eltaláló lövéstől összegörnyedt.

Győrkös ügyvédje szerint védence nem lőhette le a rendőrt Bőnyben

"Le kell szögezni, hogy a ballisztikai szakvélemény megérkezéséig feltételezéseink vannak csak" - kezdte beszélgetésünket Győrkös István ügyvédje, aki a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított 76 éves férfi védelmét látja el, és a jelenlegi bizonyítékok alapján azt feltételezi, hogy nem a gyanúsított lőtte le a nyomozót, ráadásul nem is ő lőtt először.

Győrkös ügyvédje a Blikknek elmondta: február 20-ig kell elkészülnie a ballisztikus szakvéleményének, de egyesített igazságügyi és orvos szakértőt, aki minden kétséget kizáróan meg tudja állapítani, kinek a fegyveréből származik a gyilkos golyó, csak most rendeltek ki. Mivel azonban a Győrkös által használt gépkarabélynak és a rendőrségi fegyvereknek más a lövedéke is, ezért elvileg nem lett volna nehéz megállapítani, hogy milyen fegyver végzett az akció során meghalt rendőrrel.
 
A rendőrség a Blikk kérdéseire csak azt válaszolta, hogy a bőnyi intézkedés előkészítése a szakmai szabályoknak megfelelően történt.