Egy szerb újság szerint Ásotthalom a gyűlölet faluja

Toroczkai a "menekültektől való félelmében hozta meg intézkedéseit".

Az említett anyagban olyan képtelenségek szerepelnek, minthogy "Ásotthalom nyílt háborút folytat az iszlám kultúra ellen". Sőt, a migráns-ellenesség betetőzés odáig fajult, hogy a faluban élő "muszlimok nem is imádkozhatnak".

A Blic sajtómunkása szerint Toroczkai a "menekültektől való félelmében hozta meg intézkedéseit".

A BBC szerint Toroczkai fehér utópiát akar létrehozni Ásotthalmon

Nem újdonság, hogy a nemzetközi sajtó munkatársai egymást váltják Ásotthalmon, erről a település polgármestere, a Jobbik egyik alelnöke, Toroczkai László is többször beszámolt már Facebook-oldalán. Az esetek egy részében a riportokban és a tudósításokban pedig nem mindig az köszön vissza, mint amiről a szerb határhoz közeli Ásotthalom polgármestere beszámol a külföldi újságíróknak.

Végezetül emlékeztet arra a tényre, hogy Toroczkai a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke volt, amelyet a Blic különösen nagy vehemenciával démonizálta (főleg addig, amíg működött a délvidéki szervezete), írta delhir.info.

Még szerencse, hogy Szerbiában minden rendben van a kisebbségek, így a magyar közösségek helyzetével, de persze, a délvidéki nemzettársaink esetében már nem működik a híres multikulti.