Le Pen ezúttal egy közel-keleti látogatással lepte meg a világot

A diplomáciai vizittel a pártvezető - a baloldali szavazók felé tett gesztusok után - most a jobboldali, konzervatív választók felé tett egy jelentős lépést.

A kampányban eddig is szokatlanul nagy szerepet kapott a kereszténység, mint vallás és identitás. Ennek fő szószólója a Nemzeti Front részéről eddig Marion Maréchal-Le Pen, a pártelnök unokahúga volt, de François Fillon, a mainstream jobboldal jelöltje is nagy hangsúlyt fektet erre a kérdéskörre.

Marine Le Pen most nagyot emelt a téten:

két napos libanoni látogatása során ugyanis nem csupán Michel Aoun, maronita keresztény elnökkel és a helyi politika magas rangú képviselőivel, de az ország keresztény vezetőivel is találkozik.

A legmagasabb szinten való fogadtatás egyszerre jelent diplomáciai sikert, illetve a lépéssel Le Pen európai léptékben is az egyik leglátványosabb kiállást tanúsítja a közel-keleti keresztények mellett.

Az aktusnak különösen nagy jelentőséget ad, hogy a közel-keleti ország területén élő keresztények fölött Franciaország az 1500-as évek óta hagyományosan védnökséget gyakorolt, a francia gyarmati uralomtól való 1946-os, tényleges függetlenedés óta pedig a keresztény felekezetek tagjai - különösen az utóbbi években - abban a reményben fordultak az európai ország felé, hogy az ottani politikusok erőfeszítéseket tesznek biztonságuk szavatolására.

A Nemzeti Front elnökének látogatása az első jelentősebb gesztus, ami viszonzásképpen érkezett a francia politika részéről. Egyelőre nehezen megjósolható, hogy ez mennyi hasznot hoz majd a választási küzdelemben így is kifejezetten jól álló jelöltnek, de egy biztos: a lépés presztízsértékét annak ellenére sem érdemes alábecsülni, hogy a kettős állampolgárság Le Pen által tervezett tilalma potenciálisan a libanoni keresztényeket is érintheti.

Le Pen olyat tervez győzelme esetén, aminek nagyon nem fog örülni a francia zsidóság

A francia köztársasági elnöki székre a népszerűségi adatok szerint egyelőre a legesélyesebbnek tűnő Marine Le Pen meghökkentő nyilatkozattal rukkolt elő az Arutz Sheva 7 szerint: a bevándorlás és a nem keresztény jelképek/szokások visszaszorítását célzó intézkedéscsomagjában nem csak az iszlámra jellemző vallási öltözetek nyilvános viselését, valamint a halal