A Fidesz olcsó import munkaerővel pótolja az elüldözött magyar embereket

A kormány Ukrajnában keresi a betelepítendő vendégmunkásokat.

Mint arról lapunk is többször beszámolt a Fidesz-KDNP-kormány most Ukrajnában keresi a betelepítendő vendégmunkásokat. Az ellenzéki néppárt szerint mondhatni azt is, hogy egyenesen támogatja a munkaerő-migrációt a magyar munkavállalók kárára. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke és Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet alelnöke elmondta, hogy míg a Jobbik a nyugati bérekért küzd, addig a Fidesz a keleti bérszínvonalat részesíti előnyben.

Az ellenzéki néppárt sajnálatosnak tartja, hogy a magyar bérszínvonal felzárkóztatásáért semmilyen küzdelem nincs a kormány részéről, a stratégiai szerződéseiben sem kötötték ezt ki a multinacionális cégek irányába. Hozzáfűzték, hogy a Jobbik a bérunióért európai népszavazást kezdeményez, míg a Fidesz Brüsszelben csak hallgat ez ügyben. Szerintük a kormánypártok tétlenül nézik, ahogy Magyarország teljesen kiürül, több százezren hagyják itt hazánkat az alacsony bérek és a kilátástalan helyzet miatt.

Egy 2016-os statisztika szerint a tartósan külföldön munkát vállalók mintegy 1000 milliárd forintot utalnak haza, míg egy 2017. januári adat szerint az Ausztriában munkát vállaló magyarok száma 2012-höz képest megduplázódott. A Jobbik szerint többek közt ezek az adatok is egyértelműen bizonyítják, hogy a Fidesz-kormány elüldözi a magyar embereket, és helyüket az olcsó import munkaerővel kívánják pótolni.