Mészáros már hivatalosan is médiamogul lett

Napi Mészáros-vásár.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, felfüggesztették a Mészáros-közeli cégek tőzsdei kereskedését péntek reggel, mert a kibocsátó érdemi bejelentésre készül. Úgy tűnik, kiderült, hogy miről van szó.

Mészáros Lőrinc, valamint a Konzum Management Kft. vette meg azt a két Opimus-részvénycsomagot, amit két offshore cég adott el. A közlemény a tőzsdei társaságok honlapján érhető el.

Mészáros 53,4 millió, a Konzum 44,2 millió darab Opimus részvényt vásárolt. Ha piaci áron született az üzlet, nagyjából 3,6 milliárdos befektetésről lehet szó.

Valószínűleg a Buda-Cash botránynál megismert két offshore cég adhatta el a részvénycsomagot. Ez a Cariati Holding Ltd. és a TAC Investment Ltd.

Mészáros Lőrinc korábban nem ismerte el, hogy részesedése van az Opimusban, de ez sejthető volt. Ez a mamutcég eredetileg a Buda-Cash vezetőinek gazdasági érdekeltségeit fogta össze, az Opimus Presshez pedig tavaly került a Mediaworks, számos megyei és országos lap tulajdonosa.

A Konzumnál múlt pénteken jelentették be, hogy a felcsúti polgármester húsz százalékos részvénycsomagot vett. Ezen keresztül vették meg a Hunguest Hotels egy részét, amire az állami Eximbanktól kaptak hitelt.

Így körbeért a sztori, egy leánycégen keresztül a Mediaworks is a Konzum érdekeltségében van.