Az azonos minőségű élelmiszerért harcolna a kormány, de nem nagyon megy neki

„Nem engedhetjük meg, hogy Nyugat-Európa élelmiszeri szemetét megetessék velünk”, ezért megadóztatjuk a parkolókat.

Fogyasztóvédelem, munkaerő-védelem; ezek javítása érdekében kezd konzultációba az Orbán-kormány. Szerdán szivárgott ki egy javaslatcsomag, amely elsősorban a külföldi kézben lévő diszkontláncokat hozná nehéz helyzetbe.

A kormány ezért a kereskedőkhöz fordul konzultáció, egyeztetés céljából. Felidézte, hogy a kettős minőség ellen ma Brüsszelben fel fognak lépni a visegrádi országok.

„Nem engedhetjük meg, hogy Nyugat-Európa élelmiszeri szemetét megetessék velünk”

- jelentette ki.

Példaként hozta fel, hogy nem lehet különbség például a Németországban és a Magyarországon forgalmazott Coca-Cola között. Az összetevőket a címkén kell jelezni.

Vacsora csata: az élelmiszer-minőség kérdése nem csak arról szól, hogy tényleg szemetet eszünk-e

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) elnöke látszólag tőle szokatlan megértést tanúsított a keleti EU-tagországok sirámaival kapcsolatban, így csütörtökre és péntekre összehívta az Európai Tanács ülését, ahol az unió állam-, illetve kormányfői az eltérő élelmiszer-minőség kérdését is megvitathatják.

Azonban az továbbra is kérdés, mi köze mondjuk a Tesconak ahhoz, hogy milyen minőségű Coca-Cola terméket forgalmaz. Attól vajon jobb lesz, ha megadóztatják ezeket a boltokat a beépített zöld felület miatt?

Azt tudják, hogy melyik vállalattal kötött elsőként stratégiai megállapodást az Orbán-kormány? Hát persze, hogy a Coca-Colával...