"Az Origo lehúzása a retyón alaposan túlmutat néhány közepesen tehetségtelen bértollnok sorsán"

Nem tudták megakadályozni, hogy zökkenőmentesen hazudozzon az Origo.

Az Origo frissen elbocsájtott sportújságírója, Mártha Bence búcsúlevelében ír minderről. Az egyszerű lakájmédiává silányuló portál ellentétes utat járt be, mint az adóforintokból fenntartott Ripost, a 888, Lokál, stb.; ezt a lapot nem a semmiből teremtették, hanem egy színvonalas ellenzéki újság volt - aztán beférkőzött a métely.

„Nádoriék, Weyerék, vagy Pethő Andrisék, és persze a még most is kitartó sportrovat néhány tagja húsz éven át építették fel azt, ami Sáling Gergő kirúgásával aprópénzre váltva lett a lakájmédia konca. Pálmaiék még adtak valamit a látszatra, de a Faktor.hu/Tv2 szabadcsapatai hetek alatt hitvány hazugsággyárat csináltak abból, amiről fel sem fogták, mekkora érték. (...) Két éve ráhívtam volna a mentőt, ha valaki azzal jön, hogy az origónál nemcsak kiszednek dolgokat egy (névvel vállalt) cikkből, de bele is írnak a szerző mondanivalójával tökéletesen ellentétes sorokat” - idézi az Index a levelet.

Szerinte a lap mostani vezetése lábon lőtte magát, hiszen mára az Origo

„nemcsak hitelességét és karakterét veszítette el (örökre), hanem az olvasottságát és az elérését is. Tehát még azt az alávaló célt sem szolgálja, amiért ezt tették vele (...) butaság volt dörgölőző bértollnokok kezébe adni a kormánylapátot.”

S a lap korábbi munkatársai meg sem tudták akadályozni, hogy zökkenőmentesen hazudozzon az Origo:

"semmi hatásunk nem volt arra, hogy mi történik, így azt sem tudtuk megakadályozni, hogy az újság meredek zuhanással megérkezzen a kráter mélyére, ahol csak sötétség van.”

Mártha szerint

„az Origo név menthetetlen. És ez azért megbocsáthatatlan, mert rátok, a felelősökre maximum úgy fog emlékezni a sajtótörténelem, mint a magyar újságírás pufajkásaira, de az Origo lehúzása a retyón alaposan túlmutat néhány közepesen tehetségtelen bértollnok sorsán”.

Emlékezetes, legutóbb tegnap hazudott - akkor éppen egy jobbikosról - a Habony-művek: a jobb oldali ellenzéki párt alelnökének, Sneider Tamásnak az volt a bűne, hogy a szájára vette a parlamentben Mészáros Lőrinc nevét, erre a nyilvánosság előtt támadták meg a családját.