Napról napra hullik szét az Origo

Süllyed a Habony Művek zászlóshajója? 

A tisztogatást maga a vezetés kezdte még a hónap elején, amikor nyolc újságírót rúgtak ki a portáltól. Az Origo fejeseinek egy gimis háziújság szintjét alulról súroló profizmusát semmi sem tükrözi jobban, mint, hogy az eleve igen gyenge lábakon álló indoklást azzal lendülettel agyon is csapták, amikor Gábor László hírfőszerkesztő azt mondta: az elkülött emberek helyére olyanokat vesznek fel, akik

„patetikus viták helyett együttműködnek a csapattal".

Vagyis engedelmes tartalomipari betanított munkások, akik nem pofáznak vissza a műszakvezetőnek. 

 

Felépült a Fidesz hazugságbirodalma! Így hülyítik közpénzből az embereket!

Az évente közel 80 milliárdból működő közmédia nem volt elég: a Fidesz Habony Árpád és Andy Vajna segítségével tovább építette médiabirodalmát, melynek segítségével emberek millióival próbálnak elhitetni teljes képtelenségeket is. Cikkünkből megtudhatja, hogy próbál manipulálni a kormánypárt a következő években.

 

Ugyanennek a hétnek a végén aztán a

Techbázis mindhárom tagja is felállt.

Döntésüket szakmai okokkal indokolták, de hozzátették, hogy nem értenek egyet az Origo jelenlegi irányvonalával sem. 

Az egykor szebb napokat látott portál széthullása megállíthatatlannak tűnik. A B1 blog úgy tudja, tegnap

az Origo gasztrorovata, a szakmában igen elismert Táfelspicc munkatársai álltak fel.

Az információt hivatalosan még nem erősítették meg, ám az impresszumban már csak a rovatvezető neve szerepel, a többieké nem. 

Csak egy napot kellett várni a következő csoportos távozásra. Ma

a portál kulturális és életmód magazinja, az Unikornis szűnt meg.

A vezetés hivatalosan a "cégcsoport új fejlesztési irányvonalával" indokolja a döntést. A magazin munkatársai egyébként korábban a a Vs.hu-nál dolgoztak. A csapat a lap finanszírozási botrányának kirobbanása után, tavaly augusztusban döntött valamiért úgy, hogy épp az Origo az a felület, ahol kultúrával szeretnének foglalkozni. Az együttműködés mindenesetre elég rövidre sikeredett. 

Múlt hét végén a sportrovattól elbocsátott Mártha Bence kíméletlenül őszinte nyílt levele engedett némi hátborzongató bepillantást a Habony Művek szerelőcsarnokába.

 

"Az Origo lehúzása a retyón alaposan túlmutat néhány közepesen tehetségtelen bértollnok sorsán"

Nagyjából azzal már minden magyarországi hírfogyasztó tisztában van, hogy a Habony-művekben elvárt a napiszar, (amit még a Magyar Távirati Iroda is feldolgoz), azonban azért az mégis némi megelégedéssel tölti el a jó érzésű embert, ha mindezt egy belsős is megerősíti.

 

A portál volt munkatársa szerint az Origo "a lakájmédia konca" lett, s így

„nemcsak hitelességét és karakterét veszítette el (örökre), hanem az olvasottságát és az elérését is. Tehát még azt az alávaló célt sem szolgálja, amiért ezt tették vele (...)