Elképesztő, de megint "tévedett" Habony Árpád sajtója! Terry Blacket igenis beidézte a bíróság

A Jobbik elnöke perelte be őt buzizásért.

Utóbbi állítólag azt nyilatkozta:

"Vona engem egyáltalán nem jelentett fel. Pedig nagyon várok rá, mert akkor fog csak igazán kiborulni a bili."

Csakhogy ez az állítás egész egyszerűen nem igaz. Vona Gábor ugyanis beperelte Terry Blacket is, a bíróság idézést is küldött Rácz Károly Mihály magyarországi lakcímére, ami azonban "nem kereste" jelzéssel visszaérkezett a bíróságra.

Mi több Terry Black az elsőrendű alperes. A többi sorrendben: Zuchslag János, a TV2 Médiacsoport, a Ripost, a Lokál, a Pesti Srácok és az Origo.

A TV2 egy céges átalakulás ürügyén próbált kibújni a felelősségre vonás alól, a többi sajtótermék is hivatkozott mindenfélére: a szólás- és véleményszabadságra, a közszereplők tűrési kötelezettségére, az oknyomozó(!) újságírás szükségességére és arra, hogy a sajtó feladata a közérdekű tájékoztatás, a közélet ellenzőrésére.

Szerintük mindent megtettek a kiegyensúlyozott tájékoztatásért. Elmondták, hogy megszólaltatták a másik felet is, tehát körültekintően jártak el. Úgy vélték Vona Gábor egyébként is meg tudta magát védeni a nagy nyilvánosságot kapott sajtótájékoztatóján, amit a teljes sajtó leközölt. Példaként említették a Kocsis Máté által kezdeményezett polgári pert. Mint emlékezetes, a fideszes polgármestert Ungár Klára "buzizta le", de a bíróság felmentette a liberális nanopárt politikusát. Kétségbe vonták tehát azt is, hogy Vona Gábor szexuális identitásának a megkérdőjelezése, homoszexuálisnak nevezése sértő lehet.

Vona szerint azonban sérült a jó hírneve és emberi méltósága amiatt, hogy a TV2 leadta a Terry Blackkel készült interjút. A pártelnök emiatt bocsánatkérést vár el és az alperesek részéről 600 ezer és 1,5 millió forint értékű sérelemdíj megfizetését követeli.

Vona már azt is méltatlannak, rangon aluliaknak tartotta, hogy egy ilyen tárgyaláson részt kell vennie, de azt mondta: politikusként felelősséget érez amiatt, hogy a közélet, a politika és a sajtó durvulása megállításra kerüljön.

"Ha homoszexuális lennék vállalnám"

- nyilatkozta a Jobbik elnöke, aki sérelmezte, hogy hazug embernek állították be, holott a politikus legfontosabb tőkéje a szavahihetőség.

Hozzátette: sosem találkozott sem Terry Blackkel, sem Zuchslag Jánossal. Mint mondta:

kisfiát és a feleségét is érzékenyen érintette az ügy, ezt bizonyítja a közéleti kérdésekben egyébként hallgatag Vona-Szabó Krisztina nyílt levele is.

Elmondása szerint azóta is folyamatosan magyarázkodni kényszerül a lakossági fórumokon, a sajtótájékoztatóin vagy akár a parlamentben is, ahol maga a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is felháborító módon célozgatott állítólagos homoszexualitására.

Az alperesek a per megszüntetését kérték, a bíróság a tárgyalást elnapolta.

A tavalyi év utolsó harmadában újabb mélypontra süllyedt a magyar közélet. Terry Black (polgári nevén Rácz Károly Mihály) korábbi pornószínész arról beszélt, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke 2001 és 2003 között homoszexuálisoknak fenntartott bárokat látogatott. A transzvesztita "előadóművész", az Andy Vajna-féle TV2-nek adott interjúban azt mondta, hogy hetente többször is találkoztak. Vona Gábor ezzel szemben büszke heteroszexuálisnak mondta magát, és azt állította, hogy "ebben az időben, 2003-ban egy értelmiségi körbe járt, ez pedig Orbán Viktor polgári köre volt".

A történet itt nem ért véget, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vizsgálatot indított a szóban forgó adás miatt, a Jobbik sajtó-, illetve polgári pert indított a Tények, illetve a Terry Black-nyilatkozatot szintén közzétevő 888.hu, Origo, Pesti Srácok és Ripost.hu ellen. Rácz Károly, hogy állításait bizonyítsa egy a fényképet tett közzé, amiről később kiderült, hogy a 2009-es, XXVIII. Magyar Sajtófotó Pályázat egyik pályaműve, amit Simonyi Balázs fotós bulvár, humor, zsáner kategóriában sa.

A kép aláírása a következő volt: "Vona Gábornak, a Jobbik elnökének gratulál egy pártaktivista a 2009. június 7-ei EP-választások éjszakáján”.

A kormányzati körök részéről azóta is mindennapi szokása maradt Vona Gábor szexuális identitásának megkérdőjelezése. Orbán Viktor még februárban is Terry Black hangján szólalt meg a parlamentben.