Nemcsak Rogán Antal szomszédjai vannak kivételezett helyzetben, hanem az évfolyamtársai is

Ha valaki szereti barátait, annak jut a kötvénybizniszből is.

Lapunk is beszámolt arról, hogy a Transparency International múlt héten mutatott be egy nemzetközi tanulmányt a magyar letelepedésikötvény-programról. A Magyar Nemzet szerint úgy tudja, az Arton Group perrel fenyegetőzött a magyar Arton Capital Kft.-vel kapcsolatos megállapítások miatt. A cégnek ugyanis nem mindegy nemzetközi relációban, hogy milyen megállapítások születnek egy igen korrupciógyanús letelepedési programmal kapcsolatban.

Csakhogy, az Arton Capital Kft. egy különösön jó helyzetben lévő cég - lévén, hogy a cégvezető az a Balogh Radosztina, aki Rogán Antal propagandaminiszternek az évfolyamtársa volt.

A magyar letelepedési kötvényeket forgalmazó cégek közül csak ez az egyetlen, amit nem egy offshore-paradicsomban, hanem hazánkban alapítottak meg. Az Arton Capital Kft. olyan jól feküdt a magyar kormánypártoknál, hogy külön fejezetet szenteltek neki a letelepedési kötvények értékesítését lehetővé tevő jogszabályban. A Rogán Antal által 2012 októberében kezdeményezett, a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény módosításakor ugyanis különleges jogokat kapott ez a cég. Míg más vállalkozások esetében területileg és állampolgárság alapján osztották fel a világ országait, az Arton Capital Kft. – mint magyar székhelyű társaság – bármilyen hovatartozású külföldinek intézhet letelepedési engedélyt a kötvényprogramon keresztül. A cég esetében tehát nem érvényesül a területi és állampolgársági leosztás elve - írta a lap.

A letelepedési kötvényeknek hála kínai és orosz ügynökök tucatjai telepedhettek le az országban

Az Index exkluzív interjút készített a 2000-től 2013-ig a Nemzetbiztonsági Hivatalban (NBH) majd az Alkotmányvédelmi Hivatalban tevékenykedő Katrein Ferenccel. Az egykori kémelhárítónak műveleti igazgató volt a legmagasabb beosztása, később a főigazgató vezető főtanácsadója lett. Az extrémizmussal foglalkozott, azon belül is a szélsőjobboldallal és a nemzetközi terrorral, valamint kémelhárítással.

Mint ismert, jó befektetés Rogán Antal Pasa parki szomszédjának is lenni.