„Nem tudjuk a fideszes gőzhenger, ez a fajta bolsevik tempó mikor, kit fog utolérni”

Kemény témák, határozott válaszok.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt a vendége. Az első téma amit érintettek, Toroczkai László, a párt alelnökének kemény véleménye a CEU-ról, amiben kifejtette, hogy az egyetemet nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva be kellene zárni.

„Ez Toroczkai Lászlónak a magánvéleménye.”

 - szögezte le a szóvivő, majd kifejtette, hogy

„Egy nemzeti néppártban nagyon sok vélemény kell, hogy megférjen egymással.”

Jakab szerint egy alelnöknek is lehet magánvéleménye, ezeket pedig később ütköztetik, ebből alakul ki a párt hivatalos álláspontja, ami továbbra is az, hogy nem fogják megszavazni a Fidesz által benyújtott lex CEU-t.

Soros György ideológiájával továbbra sem értenek egyet, de ez az ügy nem a CEU-ról, hanem sokkal inkább a felsőoktatás egészéről szól, mert ma lehet, hogy ezt az egyetemet, holnap pedig már egy másikat akarnak ellehetetleníteni.

„Nem tudjuk a fideszes gőzhener, ez a fajta bolsevik tempó mikor, kit fog utolérni.”

Jakab szerint az sem elhanyagolható kérdés, hogy sok vidéki ember nem biztos, hogy teljesen érti a CEU-körül kialakult botrányt, mert sokkal fontosabb számukra a megélhetés, a hatalom pedig megpróbálja elterelni a figyelmet a lényegi kérdésekről.

A Fidesz mindenhol Soros Györgyöt vagy Simicska Lajost látja, ez az „ő mentális problémájuk.” A kérdésről még hozzátette, hogy a magyar felsőoktatás mellett ki kell állni, ráadásul a Fidesz a román hatalomnak is ötleteket ad ezzel, hogy miképpen vegzálják az ottani magyar oktatási intézményeket.

Simicska és a plakátkampány

Jakab kifejtette, hogy a földesúradó miatt mindenkinek el kell számolnia a megszerzett vagyonával, de ez nem a Botka László féle padlássöprés lesz.

Rónai Egon kérdésére elmondta, hogy a Fidesz vádjaival ellentétben Simicska Lajos nem vásárolta meg a pártot.

„Ma Magyarországon az egyedüli vezető parlamenti párt a Jobbik, amely mögött egyetlen egy oligarcha sem áll.”

A Jobbik továbbra is elszámoltatást ígér a lex Lúdas Matyival, valamint visszaállítaná a törvény előtti egyenlőséget, példaként hozva a román korrupcióellenes ügyészséget.

A nemrég indult plakátkampányról elmondta, hogy piaci áron kapják a felületeket Simicskától, később pedig nyilvánosságra fogják hozni az ezzel kapcsolatos számadatokat is.