Orbánék külföldi civileket akarnak Magyarországra importálni - Miben különbözik ez a Soros-móditól?

A mi pénzünkből szervezkedik nyugaton a CÖF.

Addig nem is lenne baj ezzel az egész, mosolyogni való agymenéssel, amíg csak pár Orbán-rajongó kisnyugdíjas magánakciójáról lenne szó, ám ahogy arról az Index beszámolt,

a szervezéshez a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) is aktív segítséget nyújt, méghozzá az EU-tagállamok magyar nagykövetségein keresztül.

Az értesülések szerint a külképviseleteknek május 15-ig kell külföldi partnereket felhajtaniuk, akik a CÖF és a CÖKA kezdeményezéséhez, különben lesz nemulass.

Igen, jól értjük: idehaza Orbán Viktor és kormánya épp az "álcivilek" és Soros György ellen hangolja az egyre jobban legatyásodó magyar társadalmat, míg külföldön ő maga hoz létre ilyen hálózatot, ráadásul azon külképviseleti szervek segítségével, melyeknek elviekben az ország érdekeit kellene szolgálniuk, nem a miniszterelnöki PR-t.

ECET-et levedzik a savanyú narancs

A CÖF fejesei már 2016 novembere óta dédelgetik világhódító terveiket: ekkor egy szándéknyilatkozatban jelezték, hogy létrehozták az "Európai Civil Együttműködési Tanács" (ECET) nevű akármit, melyben a CÖF-CÖKA mellett a 2011-es alapítású határon túli ernyőszervezetek, a CET, valamint a Gazeta Polska-klubok tömörülnek.

Céljuk roppant nemesnek hangzik: az ECET arra törekszik majd, hogy összefogja a 27 tagállam nemzeti érzelmű polgári közösségeit, illetve "kontinensünk védelme és fejlődése érdekében" képviselje a "közjót" (bármi legyen is az Orbán Viktor hithű követői szerint... - a szerk.).

Azonban úgy fest, nem sikerült önerőből a "közjó" mögé beterelgetni a nyugat-európai civil társadalmat. Valószínűleg ezért szorulnak rá az Orbán Viktor személyi kultuszával házaló, a külföldtől, és különösen a nyugattól paranoid módon rettegő gittegylet tagjai, hogy a magyar követségek kapcsolják be számukra az uniós polgárságot a páneurópai Békemenetbe...

Az adófizetők pénzéből működő és azzal gazdálkodó külügy pedig a következő választ tudta kiizzadni magából az Index miérteket firtató érdeklődésére:

"A Külgazdasági és Külügyminisztérium, annak külképviseleti hálózata feladatából fakadóan igény esetén támogatást nyújt a külföldi partnerek, szakterületre lebontott felkutatásában, a kétoldalú kapcsolatok megteremtésében."

Azok után, hogy ők bábáskodtak a fideszes elit, a Quaestor és Ghaith Pharaon kapcsolata körül, ez már nem is olyan meglepő.

Szijjártó: teljesen természetes, hogy összehoztuk Tarsolyt és Pharaont

Tarsoly Csaba gigabefektetésével kapcsolatban Ghaith Pharaonnal tárgyalt, akit a Külügyminisztérium ajánlott a figyelmébe - mindezt a Quaestor-vezér árulta el a Magyar Narancsnak adott interjújában múlt héten. A Magyar Narancs ezek után megkereste a Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztériumot, akik válaszukban gyakorlatilag elismerték, hogy ők ajánlották ki Tarsoly egyik projektjét Pharaonnak.

Csakhogy a külügy nem társkereső oldal

Az Orbán-kormányok idején jelentős posztot betöltő diplomaták azonban abszurdnak nevezték, hogy magyar külképviseletek munkatársainak munkaidőben, állami erőforrásokból a CÖF külföldi gittegyletét kellene építgetniük.

A szakemberek szerint azért van szükség a nyugati szervezkedésre, hogy a CÖF (értsd: a kormány)

az Orbán-kormány melletti külföldi szimpátiatüntetéseket ránthasson össze, illetve - a lengyelekkel már jól bevált módszer szerint - külföldi szimpatizánsokat szállíthasson Magyarországra, mondjuk egy következő Békemenetre.

Külügyi források a portálnak elárulták: az ötlet valószínűleg nem a külügyminisztériumban született, hanem a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda boszorkánykonyhájában süthették ki.

Ugye mennyire ismerős? De persze, ki emlékszik már arra, amikor a Gyurcsány-éra leszálló ágában külföldi aktivistákkal kellett feltölteni az olyan civil megmozdulásokat, mint a Budapest Pride? Akkor ez még nagyon elítélendőnek számított a Fidesz és támogató értelmisége szemében, akárcsak most a Soros-hálózat. Persze, azóta nagyot fordult a világ "a" Viktorékkal...

Meddig lehet üres hassal rettegni a migránsoktól és Soros Györgytől?

Lassan itt a tavaszi nagytakarítás ideje, megszabadulhatunk a sok felesleges lomtól és szeméttől, ami felgyűlt körülöttünk a múlni nem akaró tél alatt. A magyar közélet és politika mocskát azonban sajnos nem lehet ilyen könnyen házon kívülre seprűzni, bármennyire szeretnénk is.