Tényleg itt az ideje vizsgálni a CÖF büdzséjét

Most épp kimentek tüntetni Brüsszelbe, mert kötelességüknek érezték. De mégis miből?

Lehet, hogy a Fidesz pártalapítványától kapott 40 milliós összegből futotta rá, de az is lehet, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársai ilyen gyorsan dolgoztak, és máris sikerült segítséget kapniuk a külképviseletektől, és külföldi partnerek segítségével támogathatják a helyszínen Orbán Viktor mai felszólalását. 

Brüsszel ellen, vagy mellett, ebbe már mi sem látunk tisztán. De a mai nap célja egyébként is a ködösítés.

Csizmadia László, a CÖF elnöke a közmédiának, az Echo TV-nek és a Hír Tv-nek elmondta, hogy kötelességüknek érezték, hogy kiutazásukkal támogassák a miniszterelnököt, ezekben a nehéz órákban, mikor a szabadságunkért harcol Brüsszelben.

Vagy inkább a Néppártban való bennmaradásért?

„Magyarország ellen néha felerősödnek azok az erők, amelyek nem bírják elviselni, hogy akár a V4-ek, a régi szocialista országok kifejezetten erőteljesebben ragaszkodnak a szabadságukhoz, mint a jó életet megélt nyugati országok”.

Csizmadia persze azt nem érzi kötelességének, hogy beszámoljon a CÖF gazdálkodásáról, pedig az ellentüntetők is nagyon kíváncsiak voltak rá.

Orbánék külföldi civileket akarnak Magyarországra importálni - Miben különbözik ez a Soros-móditól?

Addig nem is lenne baj ezzel az egész, mosolyogni való agymenéssel, amíg csak pár Orbán-rajongó kisnyugdíjas magánakciójáról lenne szó, ám ahogy arról az Index beszámolt,a szervezéshez a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) is aktív segítséget nyújt, méghozzá az EU-tagállamok magyar nagykövetségein keresztül.

Kínos kérdések

Ki fizette a Fidesz álciviljeinek utaztatását? A Fidesz-pénzből tízmilliókkal kitömött CÖF brüsszeli kiruccanásához vajon ki nyúlt a pénztárcájába? Kinek a pénzéből történt az utazás? - tette fel a kérdéseket reagáló közleményében a Jobbik szerda délután, válaszokat keresve:

Az Európai Néppárt vagy a Fidesz?

A kérdés szerintük azért is égető, mert „a napokban az is kiderült, a fideszes álcivilek támogatása érdekében fideszes diplomatáknak kellett lobbizniuk kiküldetési helyükön, sőt a CÖF vezetője az eddigi szokásjogot felrúgva a fideszes tárcavezető segítségével a nagyköveti értekezleten lobbizhatott a saját álcivil szerveződése érdekében”.

A legnagyobb ellenzéki párt úgy véli, a civil szervezetek átláthatóságát nem elég a Soros György-féle szervezetek esetében megkövetelni, a nép joggal követeli meg, hogy a fideszes szervezet is tegye nyilvánossá kapott támogatásait.