Németh Szilárd ámokfutása: az ellenzéki újságírók ügynökök, provokátorok, a civilek meg álcivilek

Mindenki áruló, ügynök és provokátor, aki nem fideszes.

Németh Szilárdról régóta ismert, hogy nem ő a legélesebb kés a fiókban, de az ellenzéki sajtót és pártokat arrogáns módon lekezelő fideszes politikus most megint nagyot robbantott.

Szombati sajtótájékoztatóján arról is kérdezték, hogy mit gondol a 444.hu újságírónőjének megrángatásáról. Mint beszámoltunk róla, rángatták és fenyegették a 444 munkatársát, majd elvették a telefonját a fideszes szervezők egy csütörtöki nemzeti konzultációs fórumon. Az esetből rendőrségi ügy lett, de a fideszesek letörölték a lopott telefonról az adatokat.

Nem sokkal korábban is történt egy hasonló eset, akkor Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátóközpont vezetője csavarta ki a mikrofont a Hír TV riporternője kezéből. Jól jellemzi a Fidesz egyre agresszívabb viselkedésének megítélését, hogy a Jobbik is kiállt az áldozatok mellett, mondván, Észak-Koreából kapott a Fidesz sajtóetikai tankönyvet.

Németh Szilárd mindezek után azt mondta szombati sajtótájékoztatóján, hogy ő a Soros által fenntartott médiabirodalom embereit nem tartja valódi újságíróknak, csak provokátoroknak, akik ügynöki tevékenységet folytatnak. Azt is mondta, hogy az ilyen civileket sem tartja civileknek, csak álcivileknek.

Fantasztikus, örök élményt garantáló szavak ezek:

De vegyük sorra Németh szavait.

Azt mondja, Sorosnak médiabirodalma van, ami elég röhejes megállapítás ahhoz képest, hogy a Fidesz az elmúlt években szinte a teljes magyar sajtót vagy felvásároltatta a közpénzekből felhizlalt oligarcháival, vagy – lásd Népszabadság – egyszerűen bezáratta azokat.

Azt is mondja, hogy az ide tartozó újságírókat nem tartja valódi újságíróknak, csak provokátoroknak, akik ügynöki tevékenységeket folytatnak. Mondja ezt azután, hogy a Habony-művek rendszerszinten épít a légből kapott hazugságok erőszakos elterjesztésére, amit az sem gátolhat meg, meg hogy az áldozatok folyamatosan nyerik ellenük a pereket. Mivel van (köz)pénz a kártérítésekre, a lejáratások után több hónappal pedig már senkit nem fog érdekelni a cáfolat, jól működik a rendszer. Ők tehát a valódi újságírók, a kormány korrupciós ügyeit leleplezők pedig nem.

Azt is mondja, hogy ezek az újságírók ügynöki tevékenységet folytatnak, ami döbbenetes vád: azon túl, hogy az ügynöki tevékenységet nem diktafonnal a kézben szokás folytatni, külön is felfoghatatlan, hogy Németh pont azután beszél erről, hogy a Fidelitas az éjszaka közepén látogatta meg a kormány legnagyobb riválisának otthonát, Vona Gáborét, hogy a feleségének (!) az autóját megrongálja. De azt sem érdemes elfelejteni, hogy az ügynöki tevékenység hivatalból vizsgálandó lenne, ha nem ugyanolyan blöffről lenne szó, mint korábban minden Sorossal, vagy CEU-val kapcsolatos ügynél.

Azt sem felejtette el kijelenteni, hogy a Soros-féle civilek csak álcivilek, miközben a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Fidesz pénzéből Brüsszelig kísérgeti Orbán Viktort, hogy ott tüntetést tartsanak mellette egészen addig, míg a rendőrök el nem zavarják őket be nem jelentett demonstráció miatt.

Németh Szilárd „összefoglaló véleménye a történetről” tehát éppen annyi pontban álszent, hazug és primitív, ahány tételből áll. A Fidesz ezek alapján vagy csak kenegetni akarja ezt a "történetet", vagy tényleg nem ismeri a köszörűt.