Lőrinc jobban szereti a pénzt, mint az adakozást

Többet keres egy nap alatt, mint amennyit egész évben adakozik.

A tavalyi év leggyorsabban gazdagodó magyar üzletembere körülbelül egy nap alatt keres annyit, mint amennyit az általa létrehozott alapítvány szétosztott a tavalyi évben. Az alapítvány 100 millió forintos tőkéből intézi a felcsúti polgármester adakozásait. A HVG cikkéből kiderül, hogy a Mészáros Alapítvány eddig 55 millió 850 ezer forintot osztott szét. 126 környéken lakó szerencsés diák havi 50-50 ezer forintott kapott belőle.

A környékbeli falvakban lokálpatriótizmusát erősíteni kívánó Mészáros Lőrinc hallatán bennem Pablo Escobar képe ötlött fel. A kolumbiai drogbárót is imádta saját városának, Medellinnek a lakossága, hiszen szinte mindenkinek adományokat osztott, templomot, iskolát épített és újított fel, miközben az ország belerokkant tevékenységébe. Felcsúton is van már stadion, kisvasút, sportkomlexum, hamarosan repülőtér és a diákok is kapják a jótékonysági pénzeket, miközben az országban romokban az oktatás, az egészségügy és úgy nagyjából minden szociális ellátórendszer, főként a korrupció miatt. Persze mi nem Latin-Amerikában vagyunk, és nem is folyik a vér minden utca sarkán, mint Escobar idején, de az stimmel, hogy míg az országot kiszipolyozza egy milliárdos, addig a szűk lakókörnyezetében a megmentő, adakozó szerepében tetszeleg.

Mészáros Lőrinc vagyona 100 milliárddal gyarapodott, már az 5. leggazdagabb magyar

2011 óta folyamatosan Csányi Sándor áll a napi.hu 100 leggazdagabb magyart tartalmazó listájának élén - ezúttal 60 milliárd forinttal nőtt a vagyona, ami már 260 milliárd.Természetesen a magyar Zuckerberg nála is jobban belehúzott: Mészáros Lőrincnek 100 milliárd forinttal, 120 milliárdra nőtt a vagyona, így a 31. helyről az 5.