Csak a fideszes jelöltet népszerűsítette az orosházi önkormányzati lap

A Jobbik kifogással élt a helyi választási bizottságnál.

„A mai napon az orosházi Választási Bizottság helyt adott csak a Simonkát szerepeltető Orosházi Élet ellen beadott választási kifogásomnak” - közölte Facebook-oldalán Szabó Ervin.

A jobbikos jelölt arról tájékoztatott: a helyi választási bizottság elmarasztalta az orosházi adófizetők pénzéből fenntartott önkormányzati lapot, mivel az megsértette a jelöltek közti esélyegyenlőséget azzal, hogy kizárólag csak Simonka Györgyöt népszerűsítette.

„Bízok benne, hogy további jogsértést már nem fog elkövetni az eddig propagandisztikus önkormányzati lap, és működésével nem Simonka Györgyöt reklámozza jogellenesen”

- tette hozzá Facebook-oldalán Szabó Ervin.

Korábban az Alfahíren is beszámoltunk arról, hogy a Békés megye 4-es választókerületében a helyi bizottság jobbikos delegáltja jelezte: egyes pártok ajánlóívein megegyező sorrendben szerepeltek ugyanazoknak a választásra jogosult személyeknek a nevei és adatai, viszont jelentősen eltérő volt az egyes íveken szereplő aláírás. Szabó Ervin akkor közokirat-hamisítás és választási csalás alapos gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen.

Pofára esett a Németh Szilárdot istenítő csepeli önkormányzati lap

Az adófizetők pénzéből fenntartott önkormányzati lapban Németh Szilárdnak saját receptrovata volt, miközben az ellenzéki képviselőkről csak gyalázkodások jelentek meg. Az egyik résznél megszámoltuk: 18 tartalmi oldalból 18 Fidesz-propaganda volt. Bár a polgármester fideszes, a választókerület országgyűlési képviselője Szabó Szabolcs, az Együtt párt politikusa.