Választási csalás gyanúja miatt feljelentést tesz a Jobbik

Ugyanazok a nevek, de eltérő aláírással kerültek képviselői ajánlóívekre Békés megyében. 

Közokirat-hamisítás és választási csalás alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen tesz feljelentés Szabó Ervin, Békés megye 4. számú válaztókörzetének jobbikos jelöltje.

Lépésének előzménye, hogy

a választókerületi bizottság jobbikos delegáltja jelezte, hogy egyes pártok ajánlóívein megegyező sorrendben szerepeltek ugyanazoknak a választásra jogosult személyeknek a nevei és adatai, viszont jelentősen eltérő volt az egyes íveken szereplő aláírás.

A jobbikos delegált jegyzőkönyvbe vetette az észrevételeit és nem szavazta meg az aggályosnak vélt ajánlásokat benyújtó jelöltek nyilvántartásba vételét. Hasonló döntést hozott ezek alapján az MSZP delegáltja is.

A felvetések ellenére mégis nyilvántartásba vették a jelölteket, mivel a testület másik három tagja nem talált kivetnivalót a felfedezett visszásságokban. A választókerületben 49-en jelezték indulási szándékukat az április 8-i választásokon. Eddig 27 induló adta le a jelöltséghez szükséges aláírt íveket, ezek között találták meg a csalásra utaló aláírásokat.

A Fidesz Simonka Györgyöt indítja újra annak ellenére, hogy egyik korábbi cégtársát tavaly februárban tartóztatták le, majd hallgatták ki költségvetési csalás gyanújával, és a sajtó több alkalommal írt a megyében a kormánypárti politikusok között dúló belháborúkról.

A rengeteg induló a kormánypárti jelölt esélyét javítja legfőbb kihívójával, a Jobbik jelöltjével szemben.