Mindenki nyugodjon le: a lakástakarékokat kinyíró Bánki Erik "majdnem biztos" abban, hogy "lesz valami" helyettük

Van még kérdés?

Ő volt az, aki az országgyűlési képviselők fizetésének megemelése után az Echo Tv-ben elmagyarázta: annyira jól élünk mi magyarok, hogy ennyit most már igazán megérdemeltek a honatyák és honanyák is.

És akkor a kötvénybiznisz egyik kulcsembere elmondja, hogy megérdemli a fizetésemelést, mert olyan jól élünk

Csodálatos performansz zajlott le az Echo TV stúdiójában tegnap este. Igazi akcióművészet a javából, amely bátor szemtelenséggel mutat rá a rezsim igazi arcára. Innentől kezdve tényleg felesleges az ellenzék, ennél pontosabban és kíméletlenebbül ők sem tudnák megmutatni, milyen arcok vezetik ezt az országot.

Ezúttal a lakástakarékok kinyírása kapcsán ment nagyot. A parlament Gazdasági bizottságának elnökeként ő terjesztette be a rekord gyorsasággal átvert módosítást, amely az állami támogatását megvonta, így lényegében halálra ítélte az egész üzletágat és családok százezreit fosztotta meg az otthonteremtés lehetőségétől. 

A képviselő tegnap a Hírtévében "néhány nap múlvára" saccolta a törvény kihirdetését és hatályba lépését. Ehhez képest a beszélgetés adásba kerülése idején Áder János már aláírta a jogszabályt, és az a Magyar Közlönyben meg is jelent. 

Tehát a Gazdasági Bizottság elnökének fogalma nem volt egy sok száz milliárdos piaci változást jelentő módosítás kihirdetéséről, amelyet amúgy ő maga nyújtott be. 

A legszebb pillanat azonban az volt, amikor Bánki mindenkit megnyugtatott: 

"Majdnem biztos, hogy lesz valami helyette". 

Hogy mi, azt nem tudja, de talán "újra gondolják" a CSOK-ot, s a jelenleg kizárólag új építésű ingatlan vásárlásához felhasználható támogatást talán kiterjesztik lakásfelújításra is, de "a kormány terveit nem ismeri". 

És akkor még egyszer mondjuk el magunkban:

ez az ember a magyar Országgyűlés Gazdasági bizottságának elnöke, és az ominózus törvénymódosítás benyújtója.

Ímhol a teljes produkció:

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)