És akkor a kötvénybiznisz egyik kulcsembere elmondja, hogy megérdemli a fizetésemelést, mert olyan jól élünk

Csodálatos performansz zajlott le az Echo TV stúdiójában tegnap este. Igazi akcióművészet a javából, amely bátor szemtelenséggel mutat rá a rezsim igazi arcára. Innentől kezdve tényleg felesleges az ellenzék, ennél pontosabban és kíméletlenebbül ők sem tudnák megmutatni, milyen arcok vezetik ezt az országot.

Az esemény exkluzivitását az adja igazán, hogy az alkotó nem más volt, mint a fideszes Bánki Erik. A kormánypárti honatya az országgyűlési képviselők fizetésémelése kapcsán mondta el vakmerő szabadversét, amely így hangzott:

"nézzük végig az egész társadalmat: (..) az átlagbérek több mint ötven százalékkal nőttek. (...)A pedagógusok bére több mint ötven százalékkal nőtt, az egészségügyi dolgozók bére pedig több mint hatvan százalékkal fog. Az utolsó szektor maradt a képviselők fizetése. 16,5 százalékkal nő a képviselők bére, nem lehet nem mértéktartónak nevezni. Hiszen ahogy a társadalom összes többi részének, úgy a képviselőknek is jár a gazdasági teljesítménnyel arányos emelés".

Igen, ezt mondta szép, tenderkék öltönyében a parlament Gazdasági bizottságának elnöke. Annak a testületnek, amely kijelölte letelepedési kötvénybizniszben részt vevő Fidesz-közeli cégeket. Amelyek

aztán több mint 150 milliárd forintot zsebeltek be az ügyleten, miközben a magyar állam 17,5 milliárdot bukott. 

S közben az a kormány, amely a Brüsszel által szorgalmazott 1300 migráns beengedése elleni harcra építette egész kampányát, és kétharmados győzelmét,

nagyjából 20 ezer bevándorlót eresztett rá az országra. 

A hazaárulás tankönyvi esete: 900 ezer forinttal támogatott az állam minden kötvényes migránst

A speciális állampapírból az első sorozatot 2013. június 19-én bocsátották ki, az utolsót 2017. július 12-én. Bevezetését annak idején azzal indokolták, hogy ily módon a piaci körülményeknél kedvezőbb feltételekkel finanszírozható az államadósság. Ehhez képest a most született összegzésből világosan kiderül:

Aztán ennek az irtózatos mértékű rablásnak és orbitális hazugságnak az egyik kulcsembere beül annak a tévének a stúdiójába, amelyet a rablott pénzből működtetnek, hogy a hazugságaikat visszhangozza, 

és belemondja az egész ország pofájába, hogy kussoljunk, mert már kurva jól élünk, és most már igazán neki is jár a fizetésemelés. 

Szóval tényleg az a helyzet, hogy Bánki Erik vagy egy valóságérzékének maradékát is végképp elvesztett tébolyult, vagy a 21. század legnagyobb élő posztmodern művésze. Számunkra lényegében mindegy is: azt az egyszerre nevetséges, gyomorforgató és ijesztő tárlatot, amivé a hazánkat tették, úgyis nekünk kell nézni. És a belépőjegyet is mi fizetjük.