Jákobnak nevezték Jakab Pétert az ECHO Tv-ben

Antiszemita megjegyzés a kormánypárti televízióban?

A műsorban Megadja Gábor és Ambrózy Áron több alkalommal is Jákobnak nevezte a Jobbik országgyűlési képviselőjét, az Echo TV Keménymag című műsor január elsejei adásában. 

"...Vona Gabi azért valamennyire karakter volt. Tehát most jött helyette ez a Jákob Péter, meg ezek a teljes iszonyú nímandok" 

A képviselő saját facebook-oldalán írt az esetről.

„Most, hogy kezd kialakulni egy széleskörű társadalmi együttműködés az Orbán-rendszer leváltása érdekében, Orbán és a lopott pénzen működtetett médiája ismét feltette a régi lemezt, hátha az uszítással, gyűlöletkeltéssel újra egymás ellen tudja fordítani a magyarokat. A szám a régi: a Jobbik náci, meg antiszemita, meg ki tudja még micsoda. Ha már feltették a lemezt, hadd kérdezzem meg: Mészáros Lőrinc Echo tévéje miért nevezi Jakab Pétert JÁKOB Péternek? Mi a cél? Mi a szándék? Kinek és mit akarnak ezzel üzenni a stróman tévé új-kereszténydemokratái, a Fidesz új-polgárai? Az Auswitzban megölt dédapám miatt változtatták meg a fideszesek önkényesen a nevemet vagy ez olyan általános dolog a „polgári” oldalon? Netán a fideszes Jakab Istvánt is Jákob Istvánozzák?”

Jakab Péter hozzátette, hogy korábban az Orbán-kormány az ECHO TV-t szellemi nívódíjjal tüntette ki. A képviselő szerint ez a műsorrészlet inkább a nívótlanságot bizonyítja.

„A féktelen és egyeseket antiszemitizmusra emlékeztető Sorosozás után túl nagy hozzáadott értéket persze nem vár az ember a Fidesztől, de azért megkérdezem: a Jákobozás lenne az a nívódíjas szellemi újdonság, ami erőssé fogja tenni Magyarországot vagy ez még csak a kezdet?”

A szóban forgó részlet:

Jakab Péter

A Jákobozás lenne a Fidesz nívódíjas szellemi terméke? Most, hogy kezd kialakulni egy széleskörű társadalmi együttműködés az Orbán-rendszer leváltása érdekében, Orbán és a lopott pénzen működtetett...

Nem zavarja a Fidelitast, hogy karlendítés van a videójukban

Oláh Gellért a 888.hu újságírójaként részt vett a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak egy rendezvényén, és úgy tűnik, mintha náci karlendítéssel üdvözölte volna a róluk felvételt készítő kamerát.Az újságíró a botrány kirobbanását követően rögtön felmondott a 888.hu-nál. Mint írta, „közössége iránti tiszteletből" távozik, noha tagadja, hogy náci karlendítés lett volna az, ami náci karlendítésnek tűnik.

Frissítés: elnézést kért az Echo TV

Az Echo TV közleményben reagált az esetre: elnézést kérnek a jobbikos politikustól, és a jövőben nem hívják meg ezeket a vendégeket műsoraikba:

„Az ECHO TV 2019. január 1-i Keménymag című véleményműsorában vállalhatatlan kijelentések hangzottak el Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő személyével kapcsolatban. Az ECHO TV Zrt. elnézést kér a politikustól és a nézőktől, és a továbbiakban eltekint a műsorban eddig szereplő vendégek meghívástól.”