Váratlanul visszavonult a Mátrai Erőmű vezetője, Simicska régi emberét küldik a helyére

Váratlanul visszavonult a Mátrai Erőmű vezetője, Simicska régi emberét küldik a helyére

Módosítják a Mátrai Erőmű Zrt. működési alapszabályát, két új felügyelőbizottsági tagot jelölnek és egy új cégvezetőt, akinek operatív vezérigazgató lesz a titulusa – idézte a Napi.hu a vállalat sajtóközleményét.

Az új vezető a májusban a céghez érkezett Horváth Péter lesz, aki még a kilencvenes években vezette a szolnoki Fideszt, és aki az ismeretlenségből emelkedett 2010-ben az állami topvezetők közé, amikor kinevezték a Magyar Energiahivatal elnökévé. A lap emlékeztet, hogy az ő vezetése alatt verték át a rendszeren a rezsicsökkentést, ami a működésképtelenség határáig sodorta a hivatalt. Horváth később több állami érdekeltségű energetikai cégben is megfordult, ám sehol sem övezte siker a munkáját.

Most Valaska Józsefet váltja a Mátrai Erőmű vezetői székében, akinek távozása meglepetésként hatott, mivel korábbi megnyilatkozásai szerint 2030-ig tervezett az erőművel, ami újbóli kinevezése után vált nyereségessé. Igaz egy kiszivárgott hangfelvétel szerint ennek fenntartásához bízott az energiaárak növekedésében, keresztülhúzva ezzel a kormány további rezsicsökkentésre vonatkozó retorikáját.

A Mészáros-erőmű vezetője bízik abban, hogy emelkednek az energiaárak (Hangfelvétel!) | Alfahír

Megdöbbentő, hogy az ország "legtehetségesebb üzletemberének" egyik vezető tisztségviselője reményét fejezte ki, hogy az emberek még többet fognak fizetni a villamos energiáért. De vajon mit szól ehhez Németh Szilárd?

A legnagyobb érdekesség mégis az, hogy a Mészáros Lőrinc által megszerzett erőműbe most a Simicska Lajoshoz köthető Horváth Péter juthatott pozícióba. A napi.hu energiaipari forrásai szerint ez azt is jelezheti, hogy a kormány kifogyott az új káderekből, ezért kénytelen korábbi embereihez visszanyúlni.

"Egy felhőben él" a gazdaság-szabályozásért felelős államtitkár, ezért nem érdekli a villanyáremelés | Alfahír

Az Alfahír hétfőn közölt egy hangfelvételt, amelyen Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mátrai Erőmű vezetője beszél a várható lakosság villamos energia áremelés. "A villamosenergia-árak, a villamos energia nagykereskedelmi árai nőnek, reméljük, a lakossági is, bár ez nem biztos, hogy népszerű, de bízunk abban, hogy a lakossági is, mert akkor az MVM mozgástere is meg fog nőni a mi hosszú távú szerződéseinken keresztül" - mondta munkatársainak Valaska József, a Mátrai Erőmű igazgatóságának vezetője.