Már a héten felfüggeszthetik Demeter Márta mentelmi jogát

Már a héten felfüggeszthetik Demeter Márta mentelmi jogát

A Magyar Hírlap értesülése szerint még a nyári szünet előtt felfüggeszthetik az LMP-s Demeter Márta mentelmi jogát, aki ellen hivatali visszaélés gyanúja miatt indult nyomozás.

A mentelmi bizottság pénteken, a szünet előtti utolsó napon dönthet a képviselő kiadásáról.

A politikus mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte múlt héten, arra hivatkozva, hogy a gyanú szerint Demeter Márta törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki, és valótlanul állította, hogy a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította.

Demeter Márta lapunknak korábban elárulta, nem lepte meg az Orbán Flórás-történet folytatása, hiszen Orbán Viktor korábban minden ellenfelének megígérte a leszámolást.

„De mivel teljesen törvényesen jártam el, ennek tudatában állok bármilyen eljárás, vizsgálat elé elé - fogalmazott a politikus, hozzátéve, az világos, hogy a parlament ki fogja adni a mentelmi jogomat, de azt én is meg fogom szavazni, és a bíróság előtt is megvédem az igazamat.”

Demeter Márta: meg fogom szavazni a mentelmi jogom visszavonását! | Alfahír

Ahogy arról beszámoltunk, Polt Péter kezdeményezte Demeter Márta mentelmi jogának felfüggesztését, igaz erről az LMP frakcióvezető-helyettese is csak a sajtóból értesült. A legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményére hivatkozott.