Magyar Nemzet: Az bizonyos, hogy a kormánypártoknak le kell vonniuk a Borkaihoz fűződő botrány tanulságait

Magyar Nemzet: Az bizonyos, hogy a kormánypártoknak le kell vonniuk a Borkaihoz fűződő botrány tanulságait

A cikk (eddig) még nem tűnt el!

A kormánypárti, fideszes Magyar Nemzet a hajszállal újraválasztott győri polgármester, Borkai Zsoltot teszi felelőssé a tegnap esti, igencsak súlyos kormánypárti vérveszteségért. A – pénteki, de eltűnt „selyemzsinórhoz” hasonlóan – névtelen, szerkesztőségi publicisztika szerint

az emberek részben érzelmi alapú döntést hoztak.

A névtelen szerző úgy véli,

ha a polgárokba telepített számítógépek határoztak volna az elmúlt öt év adatai, tényei alapján, akkor nem kétséges, hogy Tarlós folytathatja a munkát. Csakhogy szelektív memóriájú emberek voksoltak, akikre érthetően hatással volt az utóbbi napok, hetek botránykampánya.

Ezután tér rá a szex- és korrupciós botrányba keveredett győri városvezetőre, utalva arra, amire ma reggeli cikkünk ugyancsak felhívja a figyelmet:

Borkai jóval kisebb különbséggel győzött, mint korábban.

A lap szerzője szerint a Borkai-botrány kihatott az egész országra, benne a fővárosra is, de

roppant igazságtalanul, hiszen, ha valaki, Tarlós István volt az, aki egyértelműen kinyilvánította, hogy Borkai helyzete tarthatatlan, le kellene mondania.

Az bizonyos, hogy a kormánypártoknak le kell vonniuk a Borkaihoz fűződő botrány tanulságait – zárul a botrányhősre vonatkozó rész.

Emlékezetes, az önkormányzati választás előtti pénteken délután már megjelent egy publicisztika a fideszes propagandalapban, melyben azt írták, a botrányhősnek le kellene mondania. Azt a publicisztikát nem sokkal később törölték az oldalról.

A Magyar Nemzet törölte a cikket, amelyben azt írták: Borkainak le kellett volna mondania

A Magyar Nemzet 18:43-kor az online felületén névtelenül megjelentetett „Veszélyes terep" címmel egy állásfoglalásnak látszó rövid, pársoros véleményt: „Borkai Zsolt leborított egy szekérderéknyi rajzszöget, és most arra kényszeríti saját családját és politikustársait, hogy bekötött szemmel, mezítláb sétálgassanak. Könnyen elkerülhető lett volna ez a helyzet. Már napokkal ezelőtt le kellett volna mondania.