A Jobbik-Konzervatívok nem politikust, hanem egy elismert közgazdászt küldene az Európai Parlamentbe

A Jobbik-Konzervatívok nem politikust, hanem egy elismert közgazdászt küldene az Európai Parlamentbe

Róna Péter elsődleges célja, hogy haza hozza a magyaroknak járó EU-s pénzeket. Ezen kívül el akarja érni, hogy a bérek Magyarországon is európai szintre emelkedjenek, illetve elviszi Brüsszelbe a devizakárosultak ügyét.

A Jobbik-Konzervatívok a választópolgárok ajánlásait a háta mögött tudva indul a június 9-i európai parlamenti választáson. A párt listáját Róna Péter neves közgazdászprofesszor vezeti, aki személy szerint nem politikus, de egyetért a Jobbik által képviselt nézetekkel és értékrenddel. Elsődleges célja, hogy hazahozza a hazánknak járó EU-s forrásokat.

A mi listavezetőnk nem egy politikus lett jelen esetben, hanem egy közgazdász professzor, komoly szaktekintély, illetve nagyon komoly nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik

– mondta Benke Richárd, a Jobbik konzervatívok, Zalaegerszeg önkormányzati képviselője.

Hozzáette: azért szeretnék, hogy június 9-e után Róna Péter képviselve Magyarországot és a emberek érdekeit az Európai Parlamentben, mert segítségével haza lehetne hozni a hazánknak járó uniós pénzeket. „Ezek a források nem csak járnak nekünk, de meg is illetik a magyar embereket” – fogalmazott. Sőt ezekre a pénzekre szüksége van az országnak.

Benke Richárd hozzátette: „A Jobbik-Konzervatívok egyértelmű álláspontja, hogy az Európai Unió teljes jogú tagjai szeretnénk maradni.”

Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke ehhez hozzáfűzte, hogy szándékuk szerint az uniós források minél nagyobb hányadát közvetlenül az önkormányzatokhoz kellene becsatornázni, hogy helyben hasznosuljanak a magyar emberek jóléte érdekében. A Jobbik számára szintén fontos a normális bérek koncepciója, mely a párt béruniós programjában nyilvánult meg.

A párt EP-listavezetője Róna Péter kritikus a multinacionális cégek által hazánkból kivitt hatalmas profittal kapcsolatban. Ő és a Jobbik nem a multicégeket szeretnék támogatni, hanem a magyar kis- és középvállalkozásokat, például béralapok formájában, amiből növelhetik a munkavállalóik bérét.

A Jobbik-Konzervatívok számára továbbra is fontos a devizahitel-károsultak ügye.

„Talán a mostani politikai palettán azon szűk kisebbségbe tartozunk, amely vállalja, hogy a devizás dossziét igenis ki kell nyitni, ez nem egy lezárt kérdés, magyarok százezreinek az elképesztő kálváriáján nem lehet túllépni” – fogalmazott ezzel kapcsolatban Z. Kárpát Dániel. Szerinte az Európai Bizottságnál el kell érni, hogy igazságot szolgáltassanak a magyar devizakárosultaknak is. Többek között ezt az ügyet is Brüsszelbe vinné Róna Péter. A Jobbik politikusai már leültek tárgyalni a devizahiteleseket védő szervezetekkel.

„Ha valaki június 9-én nem egy pártkatonára szeretne szavazni, akkor szavazzon arra a civil jelöltre, akivel bár erős szinkronban vagyunk, de a szakmai hitele megkérdőjelezhetetlen” – fogalmazott Z. Kárpát Dániel.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)