A rendőrség szerint a vasárnapi utcai támadás nem függ össze a februári antifa bántalmazásokkal

A rendőrség szerint a vasárnapi utcai támadás nem függ össze a februári antifa bántalmazásokkal

A BRFK lapunkkal közölte: nyomozás van folyamatban súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt.

Ahogy arról beszámoltunk, egy külföldiekből álló társaság vasárnap hajnalban rátámadt a budapesti VII. kerületben egy 27 éves fiatalra, aki súlyos testi sérülést szenvedett el. A sértett szerint nácinak nézték őt az elkövetők, és azt állítja, csupán azért kötöttek bele, mert egy Lonsdale márkájú pulóvert viselt. Az incidens előzménye, hogy még az Instant nevű szórakozóhelyen a társaság összeszólalkozott a fiatallal, majd a biztonsági szolgálat kitette onnan a kötekedők szűrét. Ám egy közeli utcasarkon később bevárták őt, majd összeverték, és elmenekültek onnan.

Az Alfahír kérdéseket küldött a rendőrségnek azzal kapcsolatban, hogy ideológiai megfontolásból, antifa hátterű támadás történt-e a bulinegyedben; valamint arra is kíváncsiak voltunk, lehet-e bármilyen összefüggés a februári, külföldiek által elkövetett támadások és a mostani eset között.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) válaszában megerősítette:

„A 2023. április 9-én 6 óra körül a Budapest VII. kerület, Wesselényi és Kertész utca kereszteződésénél történt bántalmazás ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság ismeretlen tettesekkel szemben súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a bűncselekmény nem függ össze a februárban a fővárosban történt bántalmazásokkal.”

„A nyomozás súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt van folyamatban. A büntetőeljárás feladata az eset valamennyi körülményének tisztázása”

– válaszolta a BRFK azon újabb megkeresésünkre, hogy az idézett ügyben kaptak-e jelzést, illetve van-e tudomásuk arról, hogy ideológiai hátterű támadás történt volna.

Címlapkép: Budapest VII. kerületében a bulinegyedként ismert rész, a Kazinczy utca 2017. augusztus 29-én. (MTI Fotó: Balogh Zoltán)