Újabb antifa-támadás? Pulóvere miatt verhettek össze egy 27 éves fiatalt a bulinegyedben

Újabb antifa-támadás? Pulóvere miatt verhettek össze egy 27 éves fiatalt a bulinegyedben

A súlyos sérülést elszenvedő sértettet Lonsdale márkájú ruházata miatt támadhatta meg egy csapat külföldi vasárnap hajnalban.

Egy külföldiekből álló társaság vasárnap hajnalban rátámadt a budapesti VII. kerületben egy 27 éves fiatalra, akit úgy megvertek, hogy még az arccsontja is eltörött – számol be a húsvétvasárnap történtekről a Telex. Az incidensről előbb a Szent Korona Rádió adott hírt egy Facebook-bejegyzés nyomán, amit maga a sértett, L. Gábor tett közzé.

Az áldozat posztja szerint nácinak nézték őt az elkövetők, és azt állítja, mindössze azért kötöttek bele, mert egy Lonsdale márkájú pulóvert viselt.

Szavai szerint egy csapat külföldi támadta meg, akik „tippre németek lehettek”.

Az eset előzménye, hogy még az Instant nevű szórakozóhelyen összeszólalkozott a társaság az összevert fiatallal, majd a biztonsági szolgálat kitette onnan a kötekedők szűrét. Később azonban bevárták a sértettet a közelben, és megverték a Wesselényi és Kertész utca sarkán. Ezek alapján a Szent Korona Rádió szerint újabb külföldi antifa támadás történt, ahogy arra februárban többször is sor került.

A VII. Kerületi Rendőrkapitányság a Telex.hu-nak megerősítette a támadás tényét:

„2023. április 9-én 6 óra körül Budapest VII. kerületében, a Wesselényi utca és a Kertész utca kereszteződésénél ismeretlen személyek bántalmaztak egy 27 éves budapesti férfit. Az elkövetők a helyszínről elmenekültek, a sértettet a mentők súlyos sérüléssel kórházba vitték. A VII. Kerületi Rendőrkapitányság a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesekkel szemben”.​

Több részletet nem közöltek, lapunk viszont további kérdéseket küldött a rendőrségnek annak kapcsán, hogy valóban ideológiai alapú támadás történt-e vasárnap hajnalban a bulinegyedben; valamint lehet-e bármilyen összefüggés a februári, külföldiek által elkövetett támadások és a mostani eset között.

Frissítés:

A rendőrség megkeresésünkre adott válaszát ebben a cikkünkben közöltük.

Címlapkép: Budapest VII. kerületében a bulinegyedként ismert rész, a Kazinczy utca 2017. augusztus 29-én. (MTI Fotó: Balogh Zoltán)