A CDU "saría-ellenes" nyilatkoztra kötelezheti a párthoz csatlakozó muzulmánokat

A CDU és a bajor testvérpárt, a CSU közös frakciójának emberi jogi és humanitárius segítségnyújtási ügyekben illetékes szóvivője, az Elüldözöttek Szövetségének (BdV) volt elnöke a Huffington Post című online lap német nyelvű kiadásában csütörtökön megjelent interjúban kiemelte

a CDU-t az a veszély fenyegeti, hogy a szervezetben teret nyernek a párt alapvető értékeit, a keresztény emberképet, a demokráciát, az emberi jogokat, a szabadságot és a jogállamiságot elutasító muzulmánok.

Erika Steinbach kifejtette:

Recep Tayyip Erdogan török államfőhöz közel álló németországi és nemzetközi szervezetek, köztük a Török Iszlamista Vallási Intézmények Uniója (DITIB) és az Európai Török Demokraták Uniója (UETD) igyekszik beléptetni fiatal embereket a CDU-ba azzal a megbízással, hogy "lépésről lépésre befolyást szerezzenek".

Amennyiben ez megtörténik, nemcsak a CDU alakul át gyökeresen, hanem középtávon egész Németország

- mondta.

A politikus mélységesen nyugtalanítónak nevezte, hogy az ilyen típusú "beszivárgás" veszélye nem kellően tudatosult a pártban.

Hangsúlyozta: a "fundamentalista színezetű iszlám stratégiáját" leleplezi Recep Tayyip Erdogan azon híres nyilatkozata, miszerint a demokrácia egy vonat, amelyen csak addig tartózkodik az ember, amíg eléri célját.

Hozzátette, hogy tudományos kutatások szerint a Németországban nevelkedett muszlimok csaknem 40 százaléka a német alaptörvény és a német törvények fölé helyezi a saríát és a koránt, a "másfél millió muszlim migráns" pedig szinte kivétel nélkül olyan országban szocializálódott, ahol az Emberi jogok egyetemes nyilatkozata csak a saríából fakadó korlátozásokkal érvényesül.

Mindezért valamennyi muzulmán vallású új belépőt egy "saíra-ellenes" nyilatkozat aláírására kell kötelezni, amellyel vállalják, hogy nem helyezik a saríát az alaptörvény fölé és nem tagjai olyan szervezetnek, amelyet megfigyel az alkotmányvédelmi hatóság - mondta Erika Steinbach.