A diósgyőri ultrák gyűjtést szerveznek a kárpátaljai magyaroknak

A Diósgyőr szervezett szurkolócsoportjai az áprilisi sikeres akció után ismét gyűjtésbe kezdtek Kárpátalján élő honfitársaink megsegítésére.

Ukrajna ma a csőd szélén áll, területét, és ezzel nemzettestvéreinket is háború sújtja. Kárpátalján ma is tízezrek rettegnek attól, hogy egy olyan harcba viszik őket, amelyhez semmi közük, nem tudják, hazajön-e a szerettük, mint ahogy azt sem, a gyermekeknek a gazdasági válság okozta nehézségek közepette miből jut majd ennivaló az asztalra. Számunkra ma elképzelhetetlenek azok az állapotok, amelyekkel szembenézni kényszerülnek az ott élők. 

A politikus szerint ebben a nehéz időszakban a diósgyőri szurkolók ismét példát mutatnak akkor, amikor gyűjtést szerveznek a Kárpátalján élő magyarság megsegítésére. A Jobbik arra buzdítja nemcsak a szurkolókat de valamennyi miskolci lakost, adományaikkal támogassák a szurkolók kezdeményezését a soron következő mérkőzés előtt, szombat délután a stadion beléptető kapuinál. Üzenjük együtt Kárpátaljára: mi mindenkoron, örökre összetartozunk.