A Jobbik 23,5 milliárdot hozott volna Borsodnak

A folytatásban elmondta: a Jobbik csak olyan beruházások támogatását kezdeményezte, melyek az emberek mindennapi életét könnyítenék meg. Borsod-Abaúj-Zemplén vonatkozásában a legerősebb ellenzéki párt 31 módosító javaslattal mintegy 23,5 milliárd forintot hozott volna a megyébe, tájékoztatott Lukács.

Hozzátette, olyan infrastrukturális fejlesztéseket szerettek volna, mint a sajószentpéteri elkerülő út megépítése, Ózd, Sajószentpéter, Emőd, Hejőszalonta, Mezőkövesd és Szomolya, Putnok és Borsodbóta, Sajóvelezd és a 26-os főút közötti út felújítása, valamint a bükkábrányi bányába vezető bicikliút rendbetétele. Ez utóbbi jobbikos nyomásra már elkezdődött.

A foglalkoztatás növelése érdekében Sajószentpéteren ipari park, Alsózsolcán mangalica sertéstelep, Szentistvánon liofilizáló üzem létesítését, valamint a putnoki és a királdi szénbányák megnyitását kezdeményezték. A turizmus növelése érdekében az ózdi strandfürdő fejlesztését célozta meg a Jobbik. Szerették volna azt is, ha Emődön végre lenne működő kultúrház, ennek építését azonban nem szavazta meg a kormány, de stadionépítésre, fenntartásra idén is jócskán költ, összértékben több mint 16 milliárd forintot – érvelt Lukács.

Végezetül elmondta, hogy a Jobbik szakemberei szerint hatszázmilliárd forint felesleges kiadás van Magyarország 2017-es költségvetésében olyan területeken, mint például a kormányzati kommunikáció. Ezek helyett sokkal fontosabb finanszírozandó dolgokat lehetne találni, akár a bérlakás-építési programot, de kiemelt forrást lehetne biztosítani használtlakás-vásárlásra, ingatlanbővítésre és az energetikai korszerűsítésekre - közölte a Jobbik politikusa.