A szerbek nagyüzemben szállítják a migránsokat a magyar határhoz

Naponta ezrek kelnek át a szerb-magyar zöldhatáron; szerb oldalról egyenesen a határig szállítják a buszok a migránsokat .

A képek tanúsága szerint a tudósítás ideje alatt is csoportokban érkeztek a migránsok a magyar oldalra, ahol rendőrök fogadták őket.

Horgos határából, a kerítés mellől élőben bejelentkező riporter arról számolt be, hogy csütörtökön 2410 illegális bevándorlót regisztráltak, és már pénteken hajnalban is százak érkeztek.

A tudósító közölte: azt tapasztalja, hogy egyre inkább megerősítik a rendőri jelenlétet a térségben, a hatóságok pedig ügyelnek arra, hogy a migránsok ne rongálják meg a határt védő kerítést.

Ugyanakkor a rendőrök emberségesen bánnak és segítőkészek a migránsokkal; érkezésük után a gyűjtőpontokra kísérik őket - közölte a tudósító.

A szerb oldalról, Magyarkanizsáról bejelentkező riporter arról számolt be, hogy naponta 40-60, 2000-2500 migránst szállító busz érkezik Belgrádból Magyarkanizsára. A bevándorlók a városban átszállnak a helyi busztársaság járműveire, amelyek egyenesen a zöldhatárra viszik őket.

Ugyanakkor sokan taxival, vagy gyalog indulnak a határra - mondta a riporter, miközben a háttérben a migránsok által felállított, műanyag fóliából eszkábált sátrakat mutatta a kamera.

Csikós László, a szerb munkaügyi, foglalkoztatási és szociálisügyi minisztérium államtitkára hétfőn arról beszélt a HírTV-nek, hogy üresek a szerb menekülttáborok, a migránsok a személyszállítást használva hagyhatják el az országot. Csikós szavaiból az derült ki, hogy Szerbia egyáltalán nem számol a migránsok elhelyezésével és ellátásával, inkább szervezetten segítenek nekik eljutni a magyar határig.