Többször is bántalmazta volt feleségét, majd saját édesanyját is egy dabasi férfi

Többször is bántalmazta volt feleségét, majd saját édesanyját is egy dabasi férfi

A Dabasi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki rendszeresen bántalmazta volt házastársát, és még a saját édesanyjára is rátámadt, majd meg is lopta - írja az ügyészég honlapja.

Mint írják: a vád szerint az elkövető és volt felesége a válásuk után is együtt éltek a dabasi járás egyik településén. 2018. március 31. és 2019. szeptember 16. között a férfi rendszeresen bántalmazta a nőt. Ezen időszakban az elkövető kilenc alkalommal verte meg a sértettet,

jellemzően ököllel az arcát illetve a fejét ütve, de volt arra is példa, hogy hajánál fogva húzta a földön.

A nő arcán a bántalmazások következtében rendszeresen könnyebb sérülések, így zúzódások, bevérzések és duzzanatok keletkeztek.

A sértett végül – megelégelve a férfi magatartását – elköltözött közös lakhelyükről hátrahagyva autóját, amit az elkövető azután engedélye nélkül kezdett használni. A férfi az ingatlanban még saját édesanyjával is összetűzésbe keveredett, majd ököllel arcon ütötte. A földre eső asszonyt az elkövető tovább ütötte illetve rúgta, amelynek következtében több, könnyebb fejsérülése is keletkezett.

A férfi a bántalmazás után elköltözött ugyan, de egy ízben oda visszatért és ellopta édesanyja táskáját, benne készpénzzel, mobiltelefonnal, arany ékszerekkel, mintegy 480.000 forint értékben.

Ezután még egyszer visszatért a környékre és akkor egy nyitott ingatlanon álló autó ablakát törte be, abból 60.000 forint készpénzt lopott el. 

A férfi ellen kapcsolati erőszak bűntettének kísérlete, jármű önkényes elvételének bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és két rendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat a Dabasi Járási Ügyészség a Dabasi Járásbíróságon - írják a közleményben.