Dunavarsányban is menekülttábor nyílhat

Információink szerint a következő "befogadó állomást" Dunavarsány mellett készül felállítani a kormány. 

A helyi lakosok között egyelőre csak szóbeszéd szintjén terjed a hír: a várostól nem messze található munkásszálló és idősek otthona területén lesz a menekülttábor.
 

Úgy tudjuk: a munkásszállót kiürítették, de az Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat által üzemeltetett nyugdíjas otthon lakói - egyelőre - maradtak. Informátorunk szerint az önkormányzat "ködösít", nem ad írott állásfoglalást, illetve azzal védekezik, hogy mivel a terület magántulajdonban van, ezért nem tehetnek semmit. 
 
Megtudtuk, hogy például orvossal már aláírattak egy papírt, amiben beleegyezett, hogy amennyiben szükséges, a migránsokat is ellátja majd, magyarul igen előrehaladott lehet a tábor szervezése. 
 
Ugyanakkor a terület részleges kiürítése mellett egyelőre nagyobb munka még nem zajlik a területen.
 
sdf
A munkásszálló körülbelül 40-45 szobás
 
Természetesen kerestük a belügyminisztériumot, hogy meg tudják-e erősíteni a tábor felállításáról szóló hírt, ha igen, akkor milyen szempontok alapján döntöttek úgy, hogy jó helyen van egy menekülttábor egy 7000 fős kisváros közvetlen szomszédságában, megkérdezték-e a helyieket, vagy ahogyan Martonfa, Sormás és Kiskunhalas esetében - ez itt is elmaradt (úgy tudjuk, hogy helyben semmilyen információt nem kaptak a lakók a táborról).

Frissítés: a kormány nem tervez semmit

A kormány nem tervezi befogadó állomás megnyitását az ön által említett helyszínen, emellett mindent megtesz annak érdekében, hogy az illegális migránsok ne jussanak be az országba - írja megkeresésünkre a Belügyminisztérium sajtóosztálya. Ezek szerint vagy tényleg nem lesz semmiféle menekülttábor Dunavarsányban, vagy éppenséggel nem állami intézmény építi...
 
Mint ismert, a kormány az utóbbi hetekben a helyi lakosok teljes mellőzésével készült, illetve készül országszerte kisebb-nagyobb, és persze nyílt menekülttáborokat felállítani. Ez pedig Martonfa és Sormás esetén jelentős tüntetésekhez vezetett, bár láthatóan a kormányzatot - eddig - cseppett sem hatotta meg.