Egy kettős állampolgárt is gyanúsítanak a lengyelországi gyilkossággal

A 21 éves férfit egy kebabbárban kitört verekedésben késelték meg, a helyszínen belehalt sérüléseibe. A hétfőn végzett boncolás során kiderült: a fiatalembert három késszúrás érte, a szívén ejtett seb volt a halálos.

A gyilkosság elkövetésével az elki kerületi ügyészség hétfőn az étterem tunéziai állampolgárságú szakácsát, valamint a tulajdonosát - aki algériai-lengyel kettős állampolgár - gyanúsította meg, és három hónapos letartóztatásukat is kezdeményezte. Tettükért akár életfogytiglani büntetés is kiszabható.

Az algériai férfi az eddigi vizsgálatok szerint "társával szövetkezve követte el a gyilkosságot", ő korlátozta mozgásában az áldozatot, míg tunéziai társa annyit elismert: használt kést a verekedés során

- mondta el az ügyész.

Közölte továbbá: a helyszínen őrizetbe vett két másik ember - egy marokkói és egy algériai állampolgár - esetleges bűnösségére nincs bizonyíték, ezért valószínűleg szabadlábra helyezik őket.

Az elki rendőrség hétfőn közölte: a gyilkosság nyomán vasárnap a városban zajló tüntetések során 28 embert vettek őrizetbe, mindannyian fiatal vagy középkorú férfiak.

Elk utcáin hétfőn nyugalom volt, a meggyilkolt fiatalember lelki üdvéért és a város békéjéért este az elki püspök által bemutatott szentmisén egybegyűlt mintegy 200 ember imádkozott.

Petárdát dobott a kebab bárba, meggyilkolták, de a lengyelek nem hagyták annyiban

Az MTI a TVP Info-ra hivatkozik, a lengyel közszolgálati hírtelevízió hivatalosan meg nem erősített értesülései szerint Elkben egy 21 éves férfi szombat éjjel egy petárdát dobott be a bárba, ezt követően verekedés tört ki, melyben az étteremben dolgozó külföldiek is részt vettek. A fiatalember belehalt a valószínűleg késsel okozott sérüléseibe.