Féltékeny a jobbikosra egy gyurcsányista

A DK elnökségi tagja amiatt kesergett, hogy a fővárosi közgyűlés összbudapesti érdekeket szolgáló jobbikos kezdeményezéseket is elfogadott.

Gy. Németh Erzsébet két jobbikos előterjesztés elfogadását sérelmezte csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. A közgyűlésben támogatták Tokody Marcell jobbikos képviselő indítványát, amelynek nyomán vizsgálat indulhat egy az egész Budapest területére kiterjedő ingyenes vezeték nélküli internetszolgáltatás (wifi) bevezetésének lehetőségéről. Ezt követően szintén a Jobbik előterjesztésére döntöttek arról is, hogy a közgyűlés a kormánynál kezdeményezi a jogosulatlan taxiszolgáltatás büntetőjogi szankcionálását.

Gy. Németh még egy összeesküvés-elmélettel is előrukkolt, és amiatt „féltékenykedett”, hogy szerinte Tokody Marcellt Tarlós István korábban meghívta egy egyeztetésre, amire „csak ő, mint jobbikos képviselő kapott meghívást”. Újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, az ellenzéki képviselőkkel - a kerületi polgármesterek kivételével - a főpolgármester nem egyeztet.

A korábban szocialistaként megbukott gyurcsányista politikus amiatt is elégedetlenkedett, hogy Tokody Marcell illegális hulladéklerakónak minősítette azt a helyet, ahová a német megszállás áldozatainak Szabadság téren álló emlékműve elleni tiltakozásként helyeztek tárgyakat. Szavai szerint ezzel a politikus "megsérti az áldozatok emlékét".

Arra is kitért, hogy amikor arról kellett dönteni, hogy Tom Lantosról közterületet nevezzenek el, a jobbikos képviselő azt mondta, Tom Lantos nevéhez csalás és háborús agresszió kötődik, illetve neki is köszönhető, hogy Irakban szinte megszűnt létezni az állam és az Iszlám Állam kegyetlenkedéseitől hangos a térség.